USAn armeija: DADT poistui, mutta eläimiinsekaantumiskielto jatkuu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

USAn puolustusministeriö ilmoitti tällä viikolla, että eläimiin sekaantuminen sotavoimissa on yhä kiellettyä. Se oli outo ilmoitus, jonka takaa löytyy uskonnollisten konservatiivien uusin hyökkäys. Kun DADT poistettiin (Don't ask, don't tell) tänä vuonna, samaa sukupuolta olevien aikuisten kontakteista ei voida enää rangaista armeijassa. Käytännössä poistettiin Uniform Code of Military Justice (UCMJ) -määräyksistä artikla 125. Siinä puhutaan luonnottomista kontakteista samaa sukupuolta olevien tai eri sukupuolta olevien ihmisten välillä tai ihmisen ja eläimen välillä. Rikos oli nimeltään sodomia.

Jo vuonna 2003 Korkein oikeus oli käsitellyt sodomiaa. Lawrence v. Texas -päätöksessä sodomiakiellot todettiin perustuslainvastaisiksi, kun on kysymys täysi-ikäisistä ihmisistä yksityistilassa. Vasta tänä vuonna sama kielto kaatui armeijan rikosoikeudessa.

Uskonnollis-konservatiivinen Family Research Coucil FRC nosti marraskuun lopussa esiin kysymyksen: ovatko demokraatit vapauttamassa eläimiin sekaantumisen armeijassa. Muut konservatiiviset mediat ja blogit seurasivat perässä: "US Senate Approves Sex with Animals for Military Personnel", yms.

Tällä viikolla uskonnollis-konservatiivisen WorldNetDailyn kirjeenvaihtaja kyseli Valkoisen talon lehdistötunnilla, onko Obama eläinseksin puolella vai sitä vastaan. Presidentin lehdistöavustaja Jay Carney nauroi. Siitä nousi heti meteli: ei eläinten väärinkäyttö ole mikään naurun asia. Eläimiin sekaantuvat käyttävät väärin myös ihmisiä, kertoi vasemmistolainen eläinsuojelujärjestö PETA tiistaina avoimessa kirjeessään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perjantaina Pentagon esitti oman kannanottonsa. Eläimiin sekaantuminen on edelleen armeijassa kiellettyä. Sen määrää artikla 134: sellainen toiminta, joka vahingoittaa armeijan mainetta, on kiellettyä..

http://www.stripes.com/news/sex-with-animals-still-not-ok-in-u-s-military-1.162890

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!