Tasa-arvoinen avioliittolaki: Keskustassa päänavaajana Antti Kaikkonen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Antti Kaikkonen, kuva hänen nettisivultaan

Helsingin Sanomat kertoo tänään, että Keskustan Antti Kaikkonen on ensimmäinen opposition kansnanedustaja, joka asettuu tukemaan lakialoitetta tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi. Kaikkonen perustelee päätöstään niin, että hänestä laialoite on oikeudenmukainen eivätkä tasa-arvoiset oikeudet ole keneltäkään muulta pois.

Kaikkonen sanoo, että häntä ärsyttää asenteiden koventuminen yhteiskunnassa. Tämä on henkilökohtainen mielipiteenilmaus avoimemman ja humaanimman yhteiskunnan puolesta.

Aikaisemmin on jo kerrottu, että Mari Kiviniemi ja Kimmo Tiilikainen äänestäisivät eduskunnassa tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen puolesta, jos lakiasia päätyy suureen saliin. Sen sijaan he eivät allekirjoita lakialoitetta. Kaikkonen ei ryhdy tässä asiassa neuvomaan muita keskustalaisia. Tämä on Kaikkosen mukaan omantunnon kysymys, ja jokainen ratkaisee kantansa itse.


Ranneliikkeen haastattelussa marraskuussa Lasse Männistö sanoi samanatapaisesti: työryhmä, joka nyt on valmistellut lakialoitetta, ei aktiivisesti tee kansanedustajien joukossa "käännytystyötä", koska tämä on monelle omantunnon kysymys.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Kaikkonen tuli eduskuntaan vuonna 2003. Viime vuonna hän oli mediamylläkän keskellä, kun selviteltiin vaalirahoitukseen liittyviä asioita. Vuonna 2008 hän rohkeasti lähti mukaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan.

Helsingin Sanomien uutinen

2 kommenttia

Ihmisoikeus ei ole omantunnon kysymys.
Ihmisoikeudet ovat omantunnon kysymys niille, joilta omatunto puuttuu.