Saksan poliisin salainen homotietokanta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Saksan homojärjestöt ovat kiukustuneet tiedoista, joiden mukaan kolmessa Saksan osavaltiossa (Baijerissa, Thüringenissä ja Nordrhein-Westfalenissa) poliisi pitää salaisesti tietokantaa homoista. Der Spiegel -lehti kertoo, että että tiedostoihin on koottu homojen nimiä, jotka ovat olleet tekemisissä oikeusjärjestelmän kanssa niin epäiltyinä, uhreina kuin todistajinakin.

Tietokannasta poliisi löytää yksinkertaisella haulla kaikki tapaukset, joiden kanssa joku homo on ollut tekemisissä. Järjestelmästä on mahdollista hakea tietoa myös alaviitteillä, kuten vaikkapa seksuaalimieltymyksien perusteella. Tiedossa ei ole, kauanko tietoja homoista on kerätty. Saksan homo- ja lesbopoliisien yhdistys VelsPol epäilee että käytäntö on levinnyt laajemmallekin kuin nyt mainittuihin kolmeen osavaltioon.

Homojärjestöt ovat tuominneet tietokannan olemassaolon tungettelevaksi. Homoteemoja usein puheissaan käsittelevä liittoparlamentin jäsen Volker Beck sanoo tietokannan tuovan mieleen maan natsimenneisyyden. Silloin poliisi piti "vaaleanpunaista listaa" homoista, ja homot joutuivat pitämään rinnassaan vaaleanpunaista kolmiota. Homoilla myös tehtiin lääketieteellisiä kokeita, kuten lobotomialeikkauksia, ja heitä lähetettiin työleireille eri arvioiden mukaan 5 000 ... 15 000. Monet päätyivät kaasukammioon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nordrhein-Westfalenin tietosuojasta vastaava Bettina Skol kuvailee käytäntöä "hyvin hämäräksi".

- gay.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!