MLL ei sallisi hedelmöityshoitoja naispareille tai yksin eläville naisille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Mannerheimin Lastensuojeluliiton mielestä hedelmöityshoitoja tulisi antaa vain avio- ja avopareille, joiden lapsi voi vaada sekä äidin että isän. MLL kieltäisi myös sijaissynnytysjärjestelyt.

Liiton mukaan ne hedelmöityshoitojen avulla syntyvät lapset, joilla ei ole mahdollista saada isää ja isäsuhdetta, joutuvat epätasa-arvoiseen asemaan. Liiton mielestä luovutetusta sukusolusta syntyneellä pitäisi myös olla oikeus saada halutessaan tietää alkuperänsä.

MLL perustelee kantaansa lapsen edulla. Liitto ei katso, että aikuisella olisi subjektiivista oikeutta lapsen saantiin tai hedelmöityshoitoihin.

MLL kannattaa, että hedelmöityshoitojen saannille säädetään ikärajat. MLL:n mielestä hedelmöityshoitoja ei tule antaa alle 20-vuotiaille eikä yli 45-vuotiaille naisille. Myös isän ikä tulee ottaa huomioon hedelmöityshoitopäätöstä tehtäessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eduskunta käsittelee hedelmöityshoitolakia helmikuussa. Hedelmöityslakia on valmisteltu Suomessa jo vuodesta 1984 lähtien, mutta lain sisältöä koskevien erimielisyyksien vuoksi lakia ei ole saatu säädetyksi. Viimeksi lain säätäminen raukesi vuonna 2003.

- Mannerheimin Lastensuojeluliiton kannanotto hedelmöityshoitolakiesitykseen
- Keskustelua: Sateenkaariperheet MLL:n hampaissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!