Gay-urheiluseura HOT Helsinki menestyi sählyssä

  • Uutinen
  • Urheilu
  • H.O.T

Oslossa järjestettiin 24. - 26.3. homourheiluturnaus. Osallistujia oli n 400, ja lajeina lentopallo (21 joukkuetta), käsipallo (11) ja sähly. Sählyturnaus oli ensimmäinen homosählyturnaus, ja joukkueita oli kahdeksan, HOT Helsinki, Organised Gay Confusion Tukholma ja Gay and Lesbian Sport Bern sekä 5 joukkuetta Norjasta.

HOT Helsingin joukkue koostui 1 naisesta sekä 7 miehestä. Kaikki heistä pelaavat viikottain HOTin sählyssä. Turnaus pelattiin normaalilla kentällä 5 pelaajalla ilman maalivahtia. Tehokasta peliaikaa oli 2 * 10 minuuttia, joten juostavaa riitti.

Ensimmäinen peli oli Berniä vastaan. Ilmeisesti sveitsiläisten kukkuukello ei ollut herättänyt, sillä HOT voitti pelin helposti 13-1. Myöhemmin kävi ilmi, että osataan Sveitsissäkin pelata, ja joukkue sijoittui lopulta viidenneksi. Seuraavissa peleissä oli jo tiukempaa, Rabalder Oslo 1 kaatui 2-0, ja Rabalder Vestfold 1 4-0. Alkulohkojen kaksi parasta selvisi välieriin, ja siellä vastaamme tuli Tukholma. Edellisiltana olimme jo tutustuneet Tukholman tulisieluiseen kapteeniin, Magnukseen, ja olimme sopineet kohtaavamme finaalissa, mutta toisin kävi. Pelissä tiukka puolustuspelimme tehosi, ja ruotsalaiset turhautuivat ja ottivat jäähyjä, jolloin pystyimme pitämään johtomme ja menimme finaaliin maalein 3-1. Sovimme yhteistuumin Magnuksen kanssa, että tämä oli meidän kuittaus jääkiekon olympiafinaalista, ja päätimme ottaa uusiksi kevään aikana.

Finaalissa tuli vastaan uudestaan Raballder Oslo 1, joka voitti omassa välierässään Rabalder Footballin rangaistuslaukauksilla. Jälleen kerran puolustimme tehokkaasti, ja pari tärkeää maalia riitti voittoon 2-0. "Voittomme salaisuus oli hyvä, koko joukkueen puolustuspeli, sekä laaja materiaali, sillä jokainen onnistui maalinteossa", kertoi kapteeni Heikki.

Turnauksen loppubileet sekä palkintojen jako tapahtui Eventhallissa, joka sijaitsi jossain hevonkuusen takana. Voittajajoukkueelle ominaisesti järjestimme itsellemme pikkubussikuljetuksen, jotta pystyisimme saapumaan tilaisuuteen arvokkaasti. Suunnitelma meni sikäli pieleen, että suomalaiseen täsmällisyyteen menimme paikalle pyydettyyn aikaan, ja kaikki muut tulivat tuntia myöhemmin...
No juhlat olivat onnistuneet; Esiintyjinä oli norjalaisia drageja, kivoja laulajapoikia, ja bändi. Mieleenpainuvaa oli myös italialaisten ruokajonossa esittämä Volare!! Musiikkina oli erittäin hyvin bilettäviä, rannalle jääneitä euroviisubiiseja, ja jos oikein muistan, niin bändi soitti myös Hardrock Hallelujah!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turnauksesta jäi hyvät fiilarit, ja saimme voitostamme huolimatta myös paljon uusia tuttavuuksia. Heräsi jälleen kerran ajatus, että miksi ei Suomessa... Joka tapauksessa, ensi vuonna uudelleen, toivottavasti useammalla joukkueella.

HOT Helsinki (H.O.T. ry) on lähes 200 jäseninen sateenkaaren kirjava gay-urheiluseura, joka järjestää harjoituksia mm uinnissa, sählyssä, lentopallossa, sulkapallossa ja aerobicissa, sekä osallistuu kilpailuhin eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä toimintaa on vain Helsingissä, mutta pyrkimyksenä on laajentua tai antaa asiantuntija-apua urheiluseurojen perustamiseen muissakin kaupungeissa.

Lisätietoa www.hot.fi; info@hot.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!