Moskovassa pride-paraati kiellon varjossa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa järjettiin kaikkien aikojen ensimmäinen pride-paraati lauantaina 27.5. iltapäivällä. Vastustajat hyökkäsivät kulkueen kimppuun heitellen mm. kiviä. Poliisi yritti lisäksi tukahduttaa rauhallisen tapahtuman. Se pidätti useita ihmisiä.

Kaupungin pormestari oli kieltänyt paraatin järjestämisen vedoten mm. liikenteen sujumiseen suurkaupungissa. Kieltoa perusteltiin myös homojen ja lesbojen omalla turvallisuudella. Koko pride-tapahtuma ja etenkin pride-paraati on ollut uskonnollisten konservatiivien, erilaisten ääriryhmien ja myös viranomaisten hampaissa. Useat parlamentaarikot länsimaista ovat tuominneet paraatin kieltämisen ja mm. Saksasta oli poliitikkoja myös mukana marssilla. Saksan vihreiden parlamenttiedustaja Volker Beck oli yksi kiven päällensä saaneista.

Venäjällä uskonnolliset yhteisöt ovat muutenkin olleet seksuaalivähemmistöjen kimpussa. Vappuna hyökättiin naisten klubille ja se poltettiin. Muutenkin seksuaalivähemmistöihin kuuluvia uhkailtiin. Yleisesti Venäjällä kansan mielipide homojan kohtaan on kielteinen ja ennakkoluuloinen.

- www.gayrussia.ru/en
- Lue lisää: Seksuaalivähemmistöt ahdingossa Venäjällä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!