Politiikan huippunimiä liitettiin tahtomattaan homovihamieliseen Facebook-ryhmään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 18

Perussuomalaisten pirkanmaalainen aktiivi perusti sunnuntaina Facebookiin homovastaisen ryhmän nimeltään Irti Setan otteesta ja sen jäsenenä näkyi muiden muassa lukuisa joukko suomalaisia politiikan huippunimiä. Ryhmän jäseninä ovat näyttäneet olevan mm. sosiaalidemokraattien Eero Heinäluoma ja Kimmo Kiljunen.

Moni henkilö näytti olevan ryhmän jäsenenä, koska ryhmään kutsutut näkyvät jäseninä, kunnes nämä itse peruvat jäsenyytensä. Osa ryhmässä näkyneistä poliitikoista sai tiedon esilläolostaan median otettua näihin yhteyttä.

Maanantai-iltana Facebook poisti ryhmän, mutta samainen perussuomalainen perusti seitsemän paikkailla uuden ryhmän nimeltään R.I.P Irti SETA:n otteesta! ja mukana on selitys: "Irti SETA:n otteesta- ryhmä poistettiin. Tämä on ryhmän muistolle! Tämä ryhmä ottaa kantaa heteroiden näkökulmasta. Tämä ei ole homovastainen viharyhmä, vaan ylilyönnit poistetaan ja tarvittaessa henkilö poistetaan ryhmästä."

Ryhmän perustanut pirkanmaalainen perussuomalais-aktiivi Jani Viinikainen kirjoitti omana kommenttinaan: Jokaisella on oikeus olla mitä on, mutta median hyper-ylikorostaminen aiheesta on liikaa, ainakin minulle. Uudella ryhmällä oli klo 21 aikaan runsas parisataa jäsentä. Monissa ryhmän kommenteissa valiteltiin sananvapauden puutetta.

Ryhmässä käytävä keskustelu on sävyltään aggressiivisen homovihamielistä. Sivun kuvituksena on käytetty mm. tasavallan presidentti Tarja Halosen kasvokuvaa. Halonen toimi 1980-luvulla jonkin aikaa Setan puheenjohtajana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Alkuperäisestä ryhmästä uutisoivat tänään mm. Aamulehti ja Ilta-Sanomat

Päivitys: tiistai 29.11.2011 klo 21.50

Ryhmän perustanut Jani Viinikainen saa lähtöpassit Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallituksesta. Asiasta kertoo Aamulehti. Perussuomalaisten Pirkanmaan piirihallituksen puheenjohtaja Reijo Ojennus yhdessä piirin sihteerin kanssa teki asiasta päätöksen ja toimenpiteellä on Ojennuksen mukaan puoluejohdon hyväksyntä.

Ojennus sanoo, ettei Viinikaisen toiminta edusta perussuomalaisten arvoja ja että häntä hävettää tapahtunut.

Tällä hetkellä mainitussa FB-ryhmässä on närkästyneitä puheenvuoroja. Median arvellaan valehdelleen ja puolueen johdon nöyristelevän.

18 kommenttia

Homoviharyhmän muistoryhmä näyttää nyt poikineen vielä uuden FB-ryhmän, joka on puuhaamassa Hetero Pride kulkuetta, kun Gay Pridet ilmeisesti ottaa niin suunnattomasti pattiin :))

Haluaisinpa siis ihan oikeasti nähdä tuon kulkueen ja mitä siellä vaadittaisiin. Tosin pelkään pahoin, että järjestäjillä ei ole aavistustakaan, millaista voimanponnistusta kaikki järjestelyt vaativat, joten kuivunee ikävä kyllä kokoon, myös puuhamiesten ja -naisten hyvin erilaisten intohimojen ja tavoitteiden (tai pikemminkin niiden puutteen) takia. Netissä ontoki paljon mukavampi kohkata kuin miettiä asiat puhki ja tehdä jotain konkreettista.