Politiikan huippunimiä liitettiin tahtomattaan homovihamieliseen Facebook-ryhmään (juttukommentit)

 • 1 / 18
 • Hannu, Tre
 • 29.11.2011 16:35
Poliisi varoittaa homovihasivustolle kirjoittavia:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194707867181/artikkeli/nain+poliisi+varoitta+seta-vihasivustolle+kirjoittavia.html

Aamulehden edellistä uutista kommentoidaan, ja tälläkin kertaa homo-ongelmaiset ovat olleet ahkerimpia. Nyt varmaan on meidän vuoromme sanoa pari sanaa:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194707727132/artikkeli/perussuomalaisten+aktiivi+pirkanmaalta+perusti+homovastaisen+ryhman+facebookiin.html
 • 2 / 18
 • Public eye
 • 29.11.2011 18:53
Homoviharyhmän muistoryhmä näyttää nyt poikineen vielä uuden FB-ryhmän, joka on puuhaamassa Hetero Pride kulkuetta, kun Gay Pridet ilmeisesti ottaa niin suunnattomasti pattiin :))

Haluaisinpa siis ihan oikeasti nähdä tuon kulkueen ja mitä siellä vaadittaisiin. Tosin pelkään pahoin, että järjestäjillä ei ole aavistustakaan, millaista voimanponnistusta kaikki järjestelyt vaativat, joten kuivunee ikävä kyllä kokoon, myös puuhamiesten ja -naisten hyvin erilaisten intohimojen ja tavoitteiden (tai pikemminkin niiden puutteen) takia. Netissä ontoki paljon mukavampi kohkata kuin miettiä asiat puhki ja tehdä jotain konkreettista.
 • 6 / 18
 • Hannu, Tre
 • 29.11.2011 21:56
Uutista muutettiin hetki sitten. Ensin kerrottiin, että Viinikainen erotetaan puolueesta, nyt puhutaan vain piirihallituksesta. Ei siis eroteta puolueesta?
Tämä on taas yksi testi perussuomalaiselle puolueelle: Mitä puolueen varjosta sopii huudella ja mitä ei. Puolue joutuu ottamaan kantaa siihen, missä kulkee raja.
 • 8 / 18
 • Blueriver
 • 29.11.2011 23:19
"Ryhmässä käytävä keskustelu on sävyltään aggressiivisen homovihamielistä." Eikö ryhmä ole perustettu vastustamaan Setaa?
 • 9 / 18
 • Hannu, Tre
 • 30.11.2011 0:05
Joku kysyi:
”Eikö ryhmä ole perustettu vastustamaan Setaa?”

Kyllä. Heikon itsetunnon omaavien ”miesten” homo-ongelmaisuus äityi homovihaksi, jota he eivät enää pystyneet hillitsemään, vaan joutuivat purkamaan sitä naamakirjassa. Jos on seurannut uutisia kuluvana vuonna, ei ole voinut välttyä huomaamasta, että moniongelmaisten mieshenkilöiden määrä on sangen huomattava tietyssä puolueessa. Ongelmaan etsitään parhaillaan ratkaisua.
Ryhmähän on nimellisesti "Setaa vastustava". Siellä joukko henkilöitä kuitenkin näyttää vastustavan aika kiukulla yleisesti kaikkea homoseksuaalisuuteen liittyvää.

Toki mukana on maltillisempiakin äänenpainoja, mutta etenkin ennakkoluuloisuutta ja tietämättömyyttä aivan kylliksi kotitarpeiksi.

Ryhmän kuvauksen mukaan "ryhmä ottaa kantaa heteroiden näkökulmasta". Ottaa kantaa mihin? Ja mikä se sellainen "heteroiden näkökulma" sitten oikein siihen johonkin on?
Hyvä kysymys, smo, ja tämän kysymyksen käännän mieluusti toisinkinpäin: mikä se sellainen homojen näkökulma on jota ranneliike ja seta väittävät edustavansa?

Ryhmän ongelma oli vähän sama kuin maahanmuuttokritiikin ja rasismin sekoittuminen, ei eroteta ihmistä ilmiöstä vaan hyökätään yksittäisen ihmisen kimppuun.
Minusta esimerkiksi ranneliikkeen periaatteet selviävät varsin hyvin vaikkapa tutustumalla tämänkin sivun alareunassa olevan linkin "Tietoa meistä" takana oleviin tietoihin. Setalla on tietääkseni periaateohjelma tai jotain sinnepäin, sekin löytyy varmasti netistä.

Nuo "setakriittiset" tai "homokriittiset" tyytyvät ainakin minun löytämieni esimerkkien mukaan vain päivittelemään tyyliin "on se niin väärin", mutta koskaan ei selviä, mikä on väärin ja miksi. Löytyisikö heiltä jostain edes jonkinlaista periaatejulistuksen tynkää, jossa kerrotaan konkreettisesti niistä yhteiskunnallisista epäkohdista, joita he haluavat korjata, ja vieläpä mikä se heidän haluamansa ihannetilanne sitten olisi (paitsi että kaikki muut kuin heterot on kuskattava johonkin mahdollisimman kaukaiseen paikkaan pois kunnon ihmisten silmistä).

Odotan kiinnostuneena.
Blueriver:

Setan kohdalta en osaa antaa tarkkaa vastausta, koska en kuulu Seta-vaikuttajiin. Sen verran kuitenkin tiedän, että Seta toimii ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta. Käsittääkseni tavoitteena on, että seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuolivähemmistöön kuuluminen ei näyttäytyisi inhimillisen arvon mittayksikkönä. Seta huolehtii myös monista palveluista, joiden oikestaan pitäisi olla julkisina palveluina. Setan tarkoituksesta ja tehtävistä voi lukea lisää osoitteessa http://www.seta.fi/index.php?k=16215

Ranneliike.netin suhteen osaan antaa paremman vastauksen. Sivuston taustayhdistys Sateenkaariyhteisöt ry lähtee siitä, että se toiminnallaan pyrkii lisäämään kaikin eri tavoin seksuaalisesti suuntautuneiden ja sukupuolensa kokevien keskinäistä yhdenvertaisuutta. Ranneliike.net toteuttaa yhdistykselle määritellyistä tehtävistä mm. tiedon välittämistä. Toimituksellisessa sisällössä sivustolla käsitellään asioita, jotka erityisesti koskevat ja koskettavat glbti-ihmisiä. Ranneliike.netin homonäkökulma (tai laajemmin sateenkaarinäkökulma) on ehkä selkeimmin määriteltävissä siten, että ilmiöitä ja tapahtumia tarkastellaan siitä näkökulmasta, että kuinka ne vaikuttavat glbti-vähemmistöihin kuuluviin ihmisiin.
Päivän paperinen Aamulehti kirjoittaa otsikolla ´Kriisi: Erottamiskysymys ravistelee Pirkanmaan perussuomalaisten rivejä´.

Homovihamielisen fb-sivustan perustanut Jani Viinikainen tunnustaa liittäneensä Kimmo Kiljusen homovastaiseen ryhmään ilman lupaa. Viinikainen haluaa korostaa, että hänellä ”ei ole mitään homoja vastaan”. Hän halusi vain kritisoida ”homojen ylikorostettua asemaa mediassa. Joka tuutista tulee nykyään homojuttuja. Se antaa lapsille väärän maailmankatsomuksen.”

Viinikainen ei hyväksy potkuja Pirkanmaan piirihallituksesta. Hänen mielestään kyseessä on ajojahti, ja että ”henkilökemioissa on ollut skismaa” hänet erottaneiden kanssa. Toisen piiriedustajan Harri Hanwegin mukaan Viinikaisen taakse olisi asettumassa useita piirin jäseniä. Hanweg kertoo, että enemmistön mielestä Viinikainen ei ole tehnyt mitään väärää.
Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Reijo Ojennus taas kertoo, että piirin väki on hänen puolellaan eli erottamisen kannalla. Ojennus vahvistaa, että hänen kantansa ei ole muuttunut.
---

Homovihamielisen fb-ryhmän perustaja Viinikainen vetosi aluksi sananvapauteen, että hänellähän on oikeus sanoa ja kirjoittaa mitä tahtoo. Nyt hän irtisanoutuu fb-ryhmän kannasta, heittäytyy marttyyriksi, hänet on vain ymmärretty väärin, hänhän tykkää homoista, ja hän haluaa pelkästään ”suojella lapsia”.

Pirkanmaan piirihallituksen kokous on viikon päästä. Saa sitten nähdä kumpi puoli voittaa. Nykyisen tilanteen valossa näyttää siltä, että asialliset ja järkevät ovat vähemmistönä perussuomalaisissa ja heidät jyrätään. Kokouksesta tulee varmaan kovaääninen. Pitänee pysyä kuulolla.
Tilannepäivitystä:

R.I.P Irti SETA:n otteesta! -ryhmä on pistetty suljetuksi ryhmäksi, eli ryhmään kuulumattomat eivät näe, mitä ryhmän sisällä tapahtuu. Ryhmään liittymistä pitää erikseen pyytää.

Ryhmän perustanut Jani Viinikainen näyttää olevan taas ryhmän ylläpitäjänä. Mahdollisesti hän oli jonkin aikaa myös pois facebookista? Jani Viinikaisen FB-profiilikuvana on kuva mustasta T-paidasta, jossa on valkea teksti "IRTI SETAN OTTEESTA".
Osapuolet muuttavat jatkuvasti kertomuksiaan, eikä ole lainkaan varmaa, että Viinikainen erotettaisiin:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194708640442/artikkeli/homovastaisen+fb-ryhman+perustaja+ei+ehka+saakaan+potkuja.html

Viinikainen ei ole jäänyt toimettomaksi. Nyt hän on perustanut Facebook-ryhmän, jossa vastustetaan "mediarasismia perussuomalaisia kohtaan":

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194708631405/artikkeli/facebookissa+vastustetaan+mediarasismia+perussuomalaisia+kohtaan+.html
Tuon suljetun R.I.P. jne. -ryhmän administraattoreiden ja jäsenistön julkisesti esillä oleva luettelo näyttää varsinaiselta kauhugallerialta. Taitaa kuitenkin olla aika sisäänpäinlämpiävää ja rajallista (sanan kaikissa merkityksissä) porukkaa, mikä ei toki vähennä siihen kuuluvien yksilöiden mahdollista vaarallisuutta.
Päivitys 11.12.2011
Päivän paperilehti kertoi yksityiskohtaisemmin Pirkanmaan perussuomalaisten piirihallituksen eilisestä kokouksesta, jonka tarkoitus oli alun perin erottaa hallituksesta Kangasalan paikallisosaston sihteeri ja taloudenhoitaja Jani Viinikainen, joka oli perustanut homovihamielisiä Facebook-ryhmiä.

Piirihallitus päätti yksimielisesti olla erottamatta Viinikaista. Perusteluna oli, että ”ei voida näyttää toteen kaikkia epäselvyyksiä”.

Toisen Facebook-rymän motto oli: ”Irti Setan otteesta ja toisen: ”Jatkuva homottaminen tympii meitä heteroita. Liity mukaan.” Hän liitti myös omavaltaisesti kansanedustaja Kimmo Kiljusen toiseen näistä ryhmistä.
Kummassakin ryhmässä esiintyi runsaasti homoihin kohdistuvia valheita ja solvauksia.

Viinikainen on myös ehdottanut niskalaukausta hiv-positiiviselle turvapaikanhakijalle ja kirjoittanut alentavasti Pekka Haavistosta ja Jani Toivolasta näiden homouden takia. Viinikainen kertoi, ettei hän edes muista, mitä kaikkea hän on viimeisen kahden vuoden aikana kirjoittanut.

Viinikaisen vastauksista käy ilmi, että hän ei tiedä mistään mitään eikä edes halua oppia mitään. Hän ei edes tiedä, että Yle edustaa kaikkia suomalaisia, ja kertoo siksi mahdollisimman tasapuolisesti kaikista kansanryhmistä kuten homoista ja lesboista. Kaupalliset kanavat kuten MTV3 ja Nelonen puolestaan lähettävät sellaisia ohjelmia, jotka katsojia kiinnostavat. Ne ovat yrityksiä, joiden tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa osakkeenomistajilleen.

Viinikainen ei ole ottanut selville edes perusasioita eikä ottanut yhteyttä mediakonserneihin, jotka ohjelmia tuottavat ja lähettävät, vaan suunnannut vihansa Setaan ja homoihin. Tässä nyt ei ole mitään uutta eikä ihmeellistä; se kuvaa mitä parhaiten perussuomalaisedustajien halveksivaa suhtautumista kanssaihmisiin. Perussuomalaiset eivät ole saaneet mitään aikaiseksi ja heidän politiikkansakin on pelkkää huuhaata, joten sinänsä voi ymmärtää turhautumisen, joka tietenkin kohdistuu vihana vähemmistöihin. Tämänkin olisi historia kertonut, mutta kun ei haluta mitään oppia.

Erottamattajättämispäätös vahvistaa mielestäni sitä suuntaa, johon perussuomalaiset ovat alusta alkaen olleet menossa. Lehtien lukijakommenteista päätellen monet ovat täysin kyllästyneet perussuomalaisten edesottamuksiin. Silmien avautumisen päivä, uskoisin.