Huffington Post: Lady Gaga saa Trevor-projektin sankaripalkinnon

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Vermillion
  • 5

Lady Gaga on tunnettu tasa-arvoa tukevista kappaleistaan ja videoistaan, jotka ovat tehneet hänestä HLBT-ikonin – ja nyt tästä suhteesta on tulossa entistä vahvempi, kertoo Huffington Post.

Musiikkikanava MTV:n mukaan popdiivaa kunnioitetaan 4.12. Trevor-projektin sankaripalkinnolla tunnstuksena hänen HLBT-oikeuksien puolustamiseksi tekemästään työstä. Gaalassa palkitaan myös Google, joka saa Trevor 2020 palkinnon, joka myönnetään nuorten HLBT-ihmisten auttamisessa itsensä toteuttamisessa avoimesti ja ylpeydellä.

”Meidän nuoremme ovat terveyskriisin keskipisteessä, ja julkisesti äänensä nostaneet edelläkävijät kuten Lady Gaga ja Google ovat ottaneet tehtäväkseen auttaa kulttuurimuutoksen aikaansaamisessa”, kertoi David McFarland, Trevor-projektin väliaikainen toimitusjohtaja tiedotteessaan. ”Kunniapalkintojen vastaanottajat työskentelevät Trevor-projektin kanssa paremman nykypäivän ja valoisamman tulevaisuuden puolesta HLBT-nuorille.”

Lady Gaga julkisti hiljattain äitinsä Cynthia Germanottan kanssa Born This Way Foundationin [vapaasti käännettynä ”Syntynyt tällaiseksi –säätiö”] perustamisen vuoden 2012 aikana. Säätiön tarkoituksena on edistää ”nuorten tasa-arvoa ja voimaantumista kohdistamalla huomiota asioihin, kuten itsetunnon kohottamiseen, hyvinvointiin, kiusaamisen torjuntaan, mentorointiin ja urakehitykseen, ja se tulee käyttämään digitaalista mobilisointia yhtenä pääkeinona positiivisen kehityksen luomiseen”, kertoo MTV.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Trevor-projekti on Yhdysvaltain johtava kriisitukea ja itsemurhaa estäviä palveluja alle 24-vuotiaille HLBT-nuorille tarjoava kansallinen järjestö. 4.12. järjestettävässä gaalassa tullaan näkemään lisäksi mm. Chris Colfrey, Zachary Quinto, Jesse Tyler Ferguson, Neil Patrick Harris ja David Burtka.

Huffington Postin artikkeli
The Trevor Project
Born This Way Foundation

5 kommenttia

Kun en itse ole transsukupuolinen, en toki voi sanoa transihmisille mistä heidän tulee loukkaantua. Jos joku asia heitä loukkaa, se on heidän oikeutensa.

Kuitenkin minusta tässä ollaan tekemässä kärpäsestä härkästä. Kyllä, Gaga olisi varmaan voinut muotoilla asian paremmin ja hienotunteisemmin, mutta on otettava huomioon, että hän esiintyy aina julkisesti shokeeraten, ja tehden räväköitä ei-poliittisesti-korrekteja lausuntoja. Se on osa hänen julkisuuskuvaansa. Mielestäni yhden lausunnon perusteella häntä ei tule lähteä lynkkaamaan, varskinkin kun Gaga on ollut HLBT-väen hyvin näkyvänä puolestapuhujana.

Kuten itse linkittämässäsi kommentissa sanotaan: "Saying she fucked up does not mean everything else she’s done is nullified and she’s a horrible person and should go hide in a hole for the rest of her life. In general, I do think she is LGBTQ+ friendly, but that doesn’t mean she can’t fuck up occasionally. I like to think of myself as an ally (even though I’m not fond of that term) to a lot of movements/communities that don’t directly affect me, and as part of that I have to acknowledge that no matter how hard I try, I’m gonna fuck up sometimes because I don’t have to live their oppression. As long as I learn from my mistake and move on, this doesn’t make me a bad person, it makes me someone who is socialised to hold subtle prejudices as a way to maintain control over my privilege."