Huffington Post: Lady Gaga saa Trevor-projektin sankaripalkinnon (juttukommentit)

  • 2 / 5
  • Vermillion
  • 22.11.2011 23:49
Kun en itse ole transsukupuolinen, en toki voi sanoa transihmisille mistä heidän tulee loukkaantua. Jos joku asia heitä loukkaa, se on heidän oikeutensa.

Kuitenkin minusta tässä ollaan tekemässä kärpäsestä härkästä. Kyllä, Gaga olisi varmaan voinut muotoilla asian paremmin ja hienotunteisemmin, mutta on otettava huomioon, että hän esiintyy aina julkisesti shokeeraten, ja tehden räväköitä ei-poliittisesti-korrekteja lausuntoja. Se on osa hänen julkisuuskuvaansa. Mielestäni yhden lausunnon perusteella häntä ei tule lähteä lynkkaamaan, varskinkin kun Gaga on ollut HLBT-väen hyvin näkyvänä puolestapuhujana.

Kuten itse linkittämässäsi kommentissa sanotaan: "Saying she fucked up does not mean everything else she’s done is nullified and she’s a horrible person and should go hide in a hole for the rest of her life. In general, I do think she is LGBTQ+ friendly, but that doesn’t mean she can’t fuck up occasionally. I like to think of myself as an ally (even though I’m not fond of that term) to a lot of movements/communities that don’t directly affect me, and as part of that I have to acknowledge that no matter how hard I try, I’m gonna fuck up sometimes because I don’t have to live their oppression. As long as I learn from my mistake and move on, this doesn’t make me a bad person, it makes me someone who is socialised to hold subtle prejudices as a way to maintain control over my privilege."
  • 3 / 5
  • SaintJudy
  • 23.11.2011 7:02
Googlen palitseminen vaikutti ensin hieman randomilta, mutta muistui mieleen miten Lady Gaga "The Edge of Glory" avitti Google Chrome lanseraamista. Voisi epäillä, että "edelläkävijyys kulttuurimuutoksen aikaansaamisessa" tässä tapauksessa on lukratiivinen diili kaikille osapuolille?

http://popcrush.com/lady-gaga-google-chrome-commercial/
  • 4 / 5
  • Vivo
  • 26.11.2011 2:48
En ole transihminen, mutta ymmärrän kyllä, jos he loukkaantuvat. Mutta minusta tuntuu, että Gaga ei ole tässä tarkoittanut loukata tai kärsi ainakaan suorasta transfobiasta. Hänkin on kuitenkin vain ihminen ja voi olla, että kärkkäämmät lausunnot kumpuavat jostain nuoruudesta. Onhan naisen kiusaamiseen voinut liittyä transhuutelua tai vastaavaa ja se kouraisee edelleen?
"I really am a lady", huudahdus tottakai voi olla myös sitä, että Gaga on yksinkertaisesti pitkästynyt siihen, että hänen sukupuoltaan vatvotaan mediassa.
Tämä on tottakai vain spekulointia.
  • 5 / 5
  • SaintJudy
  • 30.11.2011 16:48
Epäilykset Gaga sukupuolesta alkoivat aikoinaan jonkinasteisesta "asusteen toimintahäiriöstä". Laulaja/laununtekijä kuittasi jonkin aikaa velloneet internet huhut pyllistämällä yleisölle ja arvioimaan itse, onko hän todella "lady". 2010 Barbara Waltersin haastatelussa Gaga tarkensi asiaa, ettei hän ole "part man" tahi "part woman". Tuosta voinee ainakin vetää sen johtopäätöksen, että sukupuoli Gagalle ilmenee erinäisissä ulkoisissa ruumiinossa.