Kansanedustaja Oinonen: Homojen tanssiminen loukkaa minua henkilökohtaisesti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 29

Iltalehden mukaan eräät perussuomalaiset kansanedustajat boikotoivat presidentinlinnan itsensäisyyspäivän juhlavastaanottoa.

Yksi heistä on Pentti Oinonen. Hänestä linnaan pitäisi päästä enemmän sotaveteraaneja ja tavallista kansaa. Oinonen ei myöskään oikein sulata tanssiparketilla pyörähteleviä härkäpareja.

- Homojen tanssiminen loukkaa minua henkilökohtaisesti. Eräs sotaveteraani on minulle jo ihmetellyt, kuinka on mahdollista, että homot tanssivat linnassa. Kyllä se minustakin vähän outoa on, sanoo Oinonen Iltalehden verkkosivuilla.

Niinikään perussuomalisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on kertonut julkisuudessa, että ei aio osallistua Linnan juhliin, koska häntä "ei kiinnosta". Hakkarainen toisaalta suo julkisuudessa olleiden tietojen mukaan homoille tanssimisen linnassa vaikka lampaiden kanssa.

Oinosen avautuminen herättää keskustelua

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Facebookiin perustettu Homotanssit -event on saanut vuorokaudessa yli 20 000 ihmisen aktiivisuuden. Tapahtuman kuvaus on seuraavanlainen: Toisia presidentinlinnassa tanssivat homot kauhistuttavat, mutta me haluamme kaikkialle vain lisää tanssivia homoja. Itsenäisyyspäivänä saavat tanssia niin homot kuin sotaveteraanitkin - vastakkainasettelu on absurdia. Tanssikaamme itsenäisyyden ja ihmisyyden puolesta! Homotansseista on suunnitteilla myös yleisötapahtuma.
» Facebookin Homotanssit-tapahtumaa kannattaa yli 20 000 ihmistä (17.11. klo 8.00)

Suora linkki : Homotanssien fb-eventiin

Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivän iltana homotanssit myös Ravintola dtm:ssä, osoitteessa Iso Roobertinkatu 28. » fb-event, dtm.fi

Pentti Oinosen homotanssipuheet ovat saaneet monet ihmiset esittämään hämmästyksensä. Oinosen puheita on ruodittu sosiaalisessa mediassa nettifoorumeiden keskustelujen osanottajien lisäksi lehtien verkkosivuilla ja paperilehdissäkin.

Myös viime vuoden Mr Gay Finland Kenneth Liukkonen pöyristyi Oinosen homokommenteista.

- Itsenäisyyspäivän vastaanotolla yksilöt juhlistavat vapautta ja kansakunnan vapautta. Siellä kuuluisi tanssia vapaasti avoimin mielin ja osoittaa kunnioitusta, eikä tuomita muiden tanssipareja, Liukkonen kertoo MTV3:n verkkouutisille.
» mtv3.fi

Yksi hämmästyksen aiheista on se, että Oinonen asettaa vastakkain homot ja sotaveteraanit. Oinonen vetoaa siihen, että yksi sotaveteraani näkee pahana homoparin tanssimisen Linnan juhlissa.

Kuitenkin Suomen vapauden puolesta taisteli talvisodassa ja jatkosodassa homomiehiä rintamalla samassa rivissä kaikien muiden kanssa. Myös mieskuvistaan tunnettu taiteilija Tom of Finland oli sotaveteraani ja homo.

Tutkija Tuula Juvosta haastatellaan Helsingin Sanomien tämän aamun paperilehdessä.

Uuden Suomen blogissaan sotahistorioitsija Jussi Jalonen kummastelee Oinosen puheita ja juuri vastakkainasettelun rakentamista sotaveteraanien ja homojen välille.

- Kansallinen yhtenäisyys sekä itsenäisyytemme muistaminen ovat siis ilmeisesti edustaja Oinoselle toissijaisia asioita, Jalonen kirjoittaa.
» uusisuomi.fi

Viinakortti -kirjan kirjoittanut Sami Hilvo on kirjoittanut kansanedustaja Pentti Oinoselle avoimen kirjeen.

- Te loukkaatte minua henkilökohtaisesti. Olette onnistunut tekemään sen jo monta kertaa homoja syrjivällä kielenkäytöllänne. Mutta tällä kertaa loukkasitte myös isoisääni, sotaveteraania, kirjoittaa Hilvo. Hilvon sodassa taistelleella ja kunniamerkein palkitulla jo edesmenneellä isoisällä oli ollut vaiettu suhde toiseen mieheen.
» sohilvo.blogspot.com

Tämän kylän homopoika ottaa aiheen myös esiin blogissaan:
» tamankylanhomopoika.blogspot.com

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli ”linnan juhlat”

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli ”linnan juhlat” on tasavallan presidentin vuosittain Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta järjestämä juhla, jonne kutsutaan valtion edustajia sekä erinäisiä vuoden aikana ansioituneita henkilöitä. Juhla järjestetään Presidentinlinnassa Helsingissä. (Lähde: Wikipedia)

Linnan juhlien televisiointi on ollut perinteisesti yksi katsotuimmista TV-ohjelmista Suomessa. Sitä on seurannut viime vuosina noin kaksi miljoonaa ihmistä.

Iltalehti: Persuedustajat boikotoivat Linnan juhlia
Iltasanomat: Oinonen aiheutti vastareaktion Facebookissa: Homotanssit!

29 kommenttia

Ja perussuomalaiset varmistavat tällä tavoin, että linnan juhliin kutsuttavat gay-parit saavat entistä enemmän huomiota osakseen. Toivottavasti vielä muutama perussuomalainen kansanedustaja avaa suunsa ennen juhlia tästä heitä suuresti askarruttavasta aiheesta. Kerrassaan mainiota!
Muutamalle persuedustajalle linnan juhlat olisikin ihan liian hieno tilaisuus kun käytöstapoja tuskin löytyy. Pysykööt poissa vaan.