Kansanedustaja Oinonen: Homojen tanssiminen loukkaa minua henkilökohtaisesti (juttukommentit)

 • 1 / 29
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 16.11.2011 11:20
Ja perussuomalaiset varmistavat tällä tavoin, että linnan juhliin kutsuttavat gay-parit saavat entistä enemmän huomiota osakseen. Toivottavasti vielä muutama perussuomalainen kansanedustaja avaa suunsa ennen juhlia tästä heitä suuresti askarruttavasta aiheesta. Kerrassaan mainiota!
Muutamalle persuedustajalle linnan juhlat olisikin ihan liian hieno tilaisuus kun käytöstapoja tuskin löytyy. Pysykööt poissa vaan.
 • 4 / 29
 • Pentin koira
 • 16.11.2011 12:59
Penttiä harmittaa, ettei saisi tanssia hauvansa kanssa. Teuvolla taas menisi ateria sivu suun, kun ei osanne syödä haarukalla ja veitsellä.
Minua loukkaa henkilökohtaisesti homofoobikon kompurointi linnan juhlissa.
 • 6 / 29
 • Ossi Halme
 • 16.11.2011 13:48
Nyt ei löydy niin isoa kämmentä, että saisi riittävän ison facepalmin.
 • 7 / 29
 • Public eye
 • 16.11.2011 14:44
Hakkaraisen Teukka sen sijaan on avarakatseinen, tökerössä Radio Rockin haastattelussa hän sallii kaiken. Homotkin saavat tanssia linnassa vaikka lampaiden kanssa ja musliminainen kelpaisi tarjoilemaan Hakkaraiselle sianlihaa.

Olisikohan noiden radiotoimittajien syytä valmistautua vähän paremmin ennen poliitikkojen haastatteluja, tai tyytyä ehkä mielellään helpompiin kohteisiin?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/teuvo-hakkarainen-taraytti-tanssiville-homoille--tanssikoot-vaikka-lampaan-kanssa/art-1288428621047.html
 • 9 / 29
 • Hannu, Tre
 • 16.11.2011 16:07
Nykyisten kansanedustajien tasostahan on ollut keskustelua aiemminkin. Edustajien viimeaikaiset lausunnot ovat vahvistaneet ainakin meikäläisen käsityksiä.

Valtiomies Hakkarainen (ps) kertoi myös käsityksiään tieteestä.
Luomisoppi eli kreationismi jyrää:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/video-teuvo-hakkaraisen-kasitys-evoluutioteoriasta-tulitikkupaukku-avaruudessa/art-1288428628504.html

Radio Rockin haastattelussa häneltä kysyttiin myös, miltä tuntuu olla homoikoni:

http://www.radiorock.fi/?vt=video&vid=208783
Sehän olisikin tämän vuoden suvaitsevaisuusteko jos samaa sukupuolta olevat homot ja heterot tanssisivat juhlissa keskenään :). Löytyisikö vieraista sen verran miehuudestaan itsevarmaa heteromiestä,joka veisi homomiehen kertakaikkisen pyörryttävään valssiin :) tai vastaavanlaista naista. Tarja viimeisissä juhlissaan näyttäisi koko kansalle esimerkkiä. Olisihan se hienoa ja kansainvälisen uutiskynnyksen ylittävä juttu :D!!!!!
Hyvää YK:n Kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä - International Day for Tolerance itsekullekin!
Tavallinen kansa on havahtunut. Ehkäpä suvaitsemattomuus ei ole vallannut koko Suomea.
Kolme kommenttia paikallisessa mediassa.

”Herra kansanedustaja Oinonen! Jos lehden juttu on totta eli ette voi mennä Linnan juhliin, koska tanssivat homot häiritsevät, niin en voi kuin ihmetellä. Kuinka te voitte yleensä elää, liikkua kaduilla, tavata ihmisiä ja muuta vastaavaa, kun maailma ei ole sellainen, jonka te hyväksytte? Antakaa ihmisarvo lähimmäisillenne, jotka elävät omaa elämäänsä sillä tavalla kuin elävät. Antakaa arvo myös omalle itsellenne. Kun hyväksyy itsensä, ei tarvitse koko ajan arvostella lähimmäisten elämäntapaa.”

”Mistä ihmeestä Suomessa kumpuaa tällainen homofobia. En pysty ymmärtämään miten se häiritsee tai loukkaa ketään jos joku toinen on homoseksuaali. Antakaa muiden ihmisten olla aivan mitä haluavat ja keskittykää enemmän omiin tekemisiinne ja sanomisiinne!”

”Joopa joo. Kaveri on kansanedustaja ja kun ensimmäistä kertaa kuulen koko hepusta, niin asia on sitten jotain tällaista. Ja kun tässäkin maassa on aika monta asiaa oikeasti pielessä, niin miten ihmeessä kansanedustaja kehtaa loukkaantua jonkun tanssimisesta? Aivan turha äijä - sietääkin jäädä pois niistä bileistä.”

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194705814119/artikkeli/il+perussuomalaisten+ehdokas+ei+mene+linnan+juhliin+koska+tanssivat+homot+hairitsevat.html
Tässä tuli nyt sitten viimein selväksi, että ko. kansanedustajat eivät todella pysty toteuttamaan virkaansa sen vaatimalla arvokkuudella. Itsenäisyyspäivän vastaanoton boikotoiminen on omasta mielestäni erittäin loukkaavaa, ja suoraan sanottuna epäisänmaalista. Lisäksi sen käyttäminen omien talking pointien levittämiseen ja demagogiseen leveilyyn on törkeää.

Mielestäni on syytä aloittaa addressi Oinosen ja etenkin Hakkaraisen puheista. Molemmat ovat päästelleet jo aikaisemmin samankaltaisia lausuntoja, ja nyt nämä jutut mielestäni todistavat, että kumpikaan ei pysty edustamaan Suomen kansaa, johon myös homoseksuaalit kuuluvat.

Suomen Perustuslaki, Luku 3, 32§ "Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Jos kansanedustaja rikkoo tätä vastaan, puhemies voi huomauttaa asiasta tai kieltää edustajaa jatkamasta puhetta. Eduskunta voi antaa toistuvasti järjestystä rikkoneelle kansanedustajalle varoituksen tai pidättää hänet enintään kahdeksi viikoksi eduskunnan istunnoista."

28§"Jos kansanedustaja olennaisesti ja toistuvasti laiminlyö edustajantoimensa hoitamisen, eduskunta voi hankittuaan asiasta perustuslakivaliokunnan kannanoton erottaa hänet edustajantoimesta joko kokonaan tai määräajaksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä."

(http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731)

Kommenttia muokattu: 16.11.2011 klo 22:14

Kommenttia muokattu: 17.11.2011 klo 04:54
Tällainen Oinosen kommentti löytyi nyt Ilta-Sanomien sivuilta:

"- Kyllä se todella ärsyttää. Muutamat sotaveteraanit on kertonut, että eivät olisi taisteleet yhtään minuuttia eikä yhtään metriä, jos olisivat tienneet, että homot tanssivat linnassa korvat suussa, Oinonen paukautti haastattelussa."

Niin, sodassa ei toki ollutkaan yhtään homoa taistelemassa, eihän toki! Mitähän olisivat arvon muutamat sotaveteraanit pohtineet, jos olisvat tienneet, että siinä vieressä sotiva kaveri onkin homo.

Kommenttia muokattu: 17.11.2011 klo 00:24
En hyväksy tuon kaltaisia puheita. Samalla mieleen tulee jälleen kerran, että eiväthän nuo lausahdukset homoista todellisuudessa kerro mitään, mutta tuovat julki lausujansa oman ruman sielunmaiseman.

Sanotaan, että eduskunta on läpileikkaus kansasta.
M.O.T.
 • 16 / 29
 • Onnellinen mies
 • 17.11.2011 10:54
Eipä huolta. Sinne vaan joukkoon tummaan. Oinonen ja Hakkarainen voivat tanssia juhlassa yhdessä Hauvelin kanssa tai ilman. Onhan siinä valtakunnan vallaton poikapari.
 • 18 / 29
 • vaeltaja2006
 • 17.11.2011 19:24
Teuvo Hakkarainen on ollut puoli vuotta kansanedustajana, ja edelleen hän on aivan ulkona poltiikasta ja yhteiskunnasta. Kysymyksiin hän osaa vastata "kyllä" tai "ei". Politiikkaradion toimittajalla oli tiukat paikat, kun hän haastatteli Hakkaraista pari päivää sitten. Ohjelma-aikaa olli 36 minuuttia ja vastaukset minimaalisen lyhyitä.

http://areena.yle.fi/audio/1321453442898
"Kansanedustaja sanoo, että hänen ystäviinsä kuuluu monta muutakin lesbo- ja homoparia."

Keitä nämä Oinosen ja Räsäsen monet lesbo- ja homoystävät oikein ovat?
(Ja mitä heidän päässään oikein liikkuu?)
Oinosen, Räsäsen ja kumppanien homoystävät ovat niin sanottuja mielikuvitusystäviä.

Homovastaiset yksilöt ottivat fraasin käyttöön USA:ssa 60-luvulla (Some of my best friends are gay).
Tämäkään fraasi ei kerro mitään homoista. Se kertoo pelkästään siitä, että Oinonen ja Räsänen kumppaneineen ovat jämähtäneet 60-luvulle.
 • 24 / 29
 • yhtäläiset oikeudet, ei sen en
 • 18.11.2011 22:19
Taannoinhan amerikkalainen, 2. maailmansodan sotaveteraani, republikaani ja 4 lapsestaan yhden homo-pojan isä piti tämän puheen

http://www.youtube.com/watch?v=GrEbJBFWIPk

homojen yhtäläisiä oikeuksia vastustaneille, sanoen: "Minkä edestä oikein luulette meiidän taistelleen?"
 • 25 / 29
 • muumi-mammat sen jo tekivät
 • 18.11.2011 23:21
Oinonen ja Hakkarainen ja hengenheimolaisensahan osoittivat olevansa ainakin liki 20 vuotta ajastaan jäljessä, sillä jo ainakin 1992 Suomen Itsenäisyyspäivän juhlissa oli naspari. En muista että nykyistä kohua asiasta olisi tuolloin tullut.

http://www.studio55.fi/mennaanmatkalle/artikkeli.shtml/1162774/toven-ja-tuulikin-rakkaus-nakyi-muumihahmoissa

Vai pitääkö joillekin perussuomalaisille naisparien tai miesparien valloittaa liki koko maailma, verettömästi ja ilman miestappioita, kuten tuo em. naispari teki, jotta olisi myös kelvollinen Linnan juhliin, sotaveteraanien kanssa.
Tuossapa vielä yksi linkki, jossa (koko)kansanedustaja Oinonen perustelee linnanjuhlapuheitaan. Huomionarvoista on se, että moraalin rappio, homot, lesbot ja väkivalta niputetaan samaan lauseeseen. Mutta tämähän ei toisaalta ole mitään uutta...

http://areena.yle.fi/audio/1321524128524

Harmony Sister
Veteraani Touko Laaksonen on päässyt päiväkirjamerkinnällän Otavan julkaisemaan John Lagerbohmin toimittamaan "Sata sotakohtaloa" -kirjaan.
Kirjan julkaisu on huomioitu Tom of Finland Foundation TOM's blogissa, kuten myös Homotopia Arts- Facebook sivuilla, joka jakaa sivuillaan myös muita Suomen kuulumisia.( FYI Homotopia Arts toi Tomin takaisin kotiin...)

http://www.worldoftomoffinland.com/tomsblog/?p=2598

http://www.otava.fi/kirjat/tieto/2011/fi_FI/sata_sotakohtaloa/