Wowereit uudelle kaudelle 24. marraskuuta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Berliinin vaaleista on jo aikaa, mutta vasta tällä viikolla kristillisdemokraattien ja demarien yhteistyöneuvottelut ovat tuottamassa tuloksen. Berliinin valtuusto on nimittämässä Wowereitin 24.11. Senaatin eli kaupunginhallituksen kokoonpano selviää kuitenkin vasta joulukuussa. Wowereit halusi välttää ongelmia siirtämällä vaikeat henkilökysymykset valintansa jälkeiseen aikaan.

Wowereit on tasa-arvon tunnuskuva. Mutta yhteistyöpohja CDU:n kanssa merkitsee tietysti linjauksia heidän hyväkseen. Salkunjaossa SPD:n paikallinen piiri on kyllä evästänyt siten, että ainakaan opetussenaattorin paikasta SPD ei saa luopua, mutta sitten demarien ehkä annettava työelämä- ja sosiaalisalkku.

Saksan kansallisessa politiikassa CDU on vähän yllättäen siirtynyt, mm kannattamaan aiemmin vastustamaansa minimipalkkaa. CDU:n pieni siirtymä vasemmalle helpottanee myös yhteistyökuviota Berliinissä. Onko Leipzigin puoluekokouksessa jotenkin maa liikkunut tasa-arvopuolella, ei ole yleismediassa Berliinistä katsoen silmiin osunut.

Vasemmiston senaattorit jäävät pois jo 24.1 ja siten SPD on vallassa aluksi pari viikkoa yksinl, kunnes nimilistat täsmentyvät.

- Herra talossaan, luki kuvatekstissä keskiviikkoaamun 16.11 Tagesspiegelissä. Kuvan toinen mies on suunnittelupäällikkö Björn Böhning.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!