Ricky Martin sai Espanjan kansalaisuuden

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Lassi Valve
  • 1

Espanjan hallitus on myöntänyt puertoricolaiselle laulajalle Ricky Martinille Espanjan kansalaisuuden. Laulaja haki kansalaisuutta voidakseen solmia avioliiton kumppaninsa, taloustieteilijä Carlos Gonzálezin kanssa.

Moncloan palatsista tullun tiedon mukaan Espanjan valtioneuvosto myönsi tänään pääministeri José Luis Zapateron johdolla Ricky Martinille Espanjan kansalaisuuden. Kansalaisuuden sai myös Puerto Ricossa 44 vuotta siten syntynyt näyttelijä Benicio del Toro.

Puerto Ricossa 39 vuotta sitten syntynyt ja Yhdysvalloissa asunut Ricky Martin haki maaliskuussa Espanjan kansalaisuutta vedoten siihen että hänellä on espanjalaisia sukulaisia (Hänen tätinsä asuu maassa.) ja asuinpaikka Espanjassa. Hän on jo kuukausia isännöinyt ystävättärensä Esther Cañadasin omistamaa taloa Madridissa.

Ricky Martin otti tämän askeleen voidakseen solmia avioliiton kumppaninsa Carlos Gonzálezin kanssa. Miehet hoitavat yhdessä laulajan kahta kolmevuotiasta poikaa nimeltään Matteo ja Valentino.

Laulaja, jolla ei ole tapana puhua kumppanistaan julkisuudessa, on kertonut yksityisesti haluavansa mennä naimisiin Espanjassa voidakseen antaa tunnustusta Zapateron hallituksen homojen oikeuksien puolesta tekemälle työlle. Avioliitto olisi toki ollut mahdollinen myös niissä Yhdysvaltain osavaltioissa, jotka tunnustavat homoliitot.

Vuonna 2010 Ricky Martin päätti kertoa julkisesti olevansa homo. Hän teki sen kirjeellä, jossa hän muiden muassa kirjoitti: ”Olen hyväksynyt homoseksuaalisuteni lahjana, jonka elämä minulle antaa. Tunnen itseni siunatuksi sellaisena kuin olen!”

"Living la vida loca"-kappaleen esittäjä kertoi kirjeessään aloittaneensa muutamaa kuukautta aikaisemmin muistelmiensa kirjoittamisen ja tietäneensä tämän auttaneen häntä vapautumaan ”asioista, jotka olivat painaneet häntä jo kauan. Asioita jotka painoivat liikaa.” Hän painotti, että monet hänen rakastamansa ihmiset eivät hyväksyisi häntä, koska ”monet ihmiset tässä maailmassa eivät ole valmiita hyväksymään todellista minääni.” Tämän takia Ricky Martin ei ollut myöntänyt homoseksuaalisuuttaan. ”Se että annoin pelon vangita itseni, oli todellista elämäni sabotointia” Ricky Martin lisää ja painottaa olevansa ”täysin” vastuussa teoistaan ja päätöksistään. Hän ei enää pelkää totuutta itsestään.

El País (Espanja)
Ricky Martin kertoo itsestään

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Onnellinen mies
  • 5.11.2011, 9.30
Tämä on upea uutinen. "Olen hyväksynyt homoseksuaalisuuteni lahjana, jonka elämä minulle antaa. Tunnen itseni siunatuksi sellaisena kuin olen!" Tuosta kaikesta olen Ricky Martinin kanssa täysin samaa mieltä.Tunnen sielunveljeyttä häntä kohtaan hänen sanoessaan, että monet ihmiset tässä maailmassa eivät ole valmiita hyväksymään hänen todellista minäänsä ja että hän siksi antoi elämäänsä sabotoiden pelon vangita itseään. Täyden vastuun ottaminen omasta elämästään homoseksuaalina on elämää kohtaan rehtiä ja miehenä ryhdikästä. Se on itsensä ja elämänsä arvostamista, rakastamista ja kunnioittamista. Se on elämää upeasti kantavaa vuorovaikutusta itsensä Elämän kanssa.

Ricky Martinin elämästä kertovan kirjan Minun tarinani luin ensin kirjastosta ja syksyllä hankin sen itselleni. Siitä on tullut minulle, Alan Turingin elämäkerran myötä, yksi rakkaimmista kirjoistani ja niiden kautta tunnen homoseksuaalina miehenä upeaa sielunveljeyttä heitä kumpaakin kohtaan. Katsella elämänmenoa avoimen selkeästi ja rehdisti homoseksuaalina miehenä oman elämänsä parvekkeelta on ylistyslaulu Elämälle. Sitä, kaikesta sydämestäni, toivon mahdollisimman monelle miestä rakastavalle miehelle ja naista rakastavalle naiselle nyt ja tulevaisuudessa.

Onnea elämään Ricky Martinille, Carlos Conzález´ille, Matteolle ja Valentinolle. Minun sydämeni on tulvillaan aurinkoista iloa siitä, että teillä, Matteo ja Valentino, on rakastava isä Ricky ja häntä ja teitä rakastava isän kumppani Carlos. Sydämestäni, mielestäni ja sielustani toivotan iloa, onnea ja terveyttä teidän elämäänne heidän kanssaan!

Onnellinen mies