Labour-puolueen ehdokkaasta Michael D. Higginsistä Irlannin presidentti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

2.11.2011


Irlannin presidentinvaaleissa viikko sitten tiistaina Davi Norris, avoimesti homo senaattori, jäi viidennelle sijalle eli viimeiseksi. Norris (67v) on ollut kirjallisuuden tutkija (James Joyce –tutkimuksia). Hän sai ääniä yhteensä 113 321, kun taas voittaja, työväenpuolueen Michael D. Higgins (70v.), runoilija ja entinen kulttuuriministeri, sai miljoona ääntä.

Higgins oli taustalla tukena, kun Norris uudelleen ilmoittautui presidenttikilpaan. Higginsin avulla tukea tuli työväenpuolueelta. Vielä pari kuukautta sitten vaaligallupeissa Norris oli johdossa. Gallupit eivät kuitenkaan toteutuneet. Norris välillä vetäytyi kisasta vanhan skandaalin vuoksi.

Euroopassa on iäkkäitä presidenttejä. Suomessa ehdokkaista vanhin on Lipponen, 70-vuotias. Väyrynen on 65-vuotias ja Niinistö täytti elokuussa 63 vuotta.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Suoraa tietoa Higginsin homomielipiteistä ei löydy, mutta hän on toiminut ihmisoikeuksien puolesta ympäri maailmaa, ja Wikipedia tietää, että hänelle on myönnetty palkinto myös Helsingissä:

Higgins has campaigned for human rights and written of conflict in many parts of the world, including such areas as Nicaragua, Chile, Cambodia, El Salvador, Iraq and Somalia. In recognition of his work for peace with justice in many parts of the world, he became the first recipient of the Seán MacBride Peace Prize of the International Peace Bureau in Helsinki in 1992. (hän on toiminut ihmisoikeuksien hyväksi mm. Nicaraguassa, Chilessä, Kambodjassa, El Salvadorissa, Irakissa ja Somaliassa ja palkittiin Helsingissä vuonna 1992.)

http://www.michaeldhiggins.ie/vision/

(Higgins eli lapsuutensa varsin vaatimattomissa oloissa ja oli sukunsa ensimmäinen, joka pääsi akateemiselle uralle. Sieltä ehkä on peräisin pyrkimys kohti sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa maailmaa.)


29.10.2011

Irlannin presidentinvaaleissa oli viisi ehdokasta, ja heistä Labourin ehdokas Michael D. Higgins on selkeästi johdossa. Aikaisemmin hyvissä asemissa ollut homoehdokas David Norris jäi hännille.

Helsingin Sanomien mukaan Higgins on 70-vuotias runoilija ja entinen kulttuuriministeri.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Irlanti+on+saamassa+runoilijapresidentin/a1305548199672Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!