Ihmisoikeusjärjestö vetosi Ukrainaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö ”Human Rights Watch” on vedonnut ukrainalaisiin poliitikkoihin, etteivät he toteuttaisi lakialoitetta, joka voimaan tullessaan estäisi seksuaalisten vähemmistöjen näkyvyyden kieltämällä homoseksuaalisuuden ”mainostamisen”.

Ukrainan parlamentin äärioikeistolaiset poliitikot ovat äskettäin tehneet lakialoitteen, joka kieltäisi väitetyn ”homopropagandan”. Lakialoite, jolla on suuri tuki Ukrainassa, on laadittu niin epäselvästi, että se antaa tilaa laajalle tulkinnalle. Sen verukkeella voisi kieltää seksuaalivähemmistöjen mielenosoitukset, sateenkaariväestöön kuuluvien henkilöiden esiintymisen julkisissa tiedotusvälineissä sekä seksuaalista moniarvoisuutta tukevien järjestöjen perustamisen.

Yhdysvaltalainen ihmisoikeusjärjestö ”Human Rights Watch” on antanut julkilausuman, jossa se tuomitsee lakialoitteen ja pyytää ukrainalaispoliitikkoja hylkäämään tämän homofobisen ehdotuksen.

Lakialoite riistäisi kaikilta ukrainalaisilta pääsyn heidän elämälleen ja terveydelleen välttämättömiin tietoihin. Lakialoitteen kannattajat eivät suinkaan halua suojella nuoria, kuten väittävät, vaan tuomitsevat ukrainalaiset tietämättömyyteen, pelkoon ja vaaraan. Järjestö muistuttaa, että varsinkin nuorille suunnatut seksuaalista moniarvoisuutta koskevat tiedot sensuroitaisiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ihmisoikeusjärjestö toteaa, että ”mikäli Ukrainan parlamentti hyväksyy tämän syrjivän ja leimaavan lakiehdotuksen, maalla on vastassaan Euroopan neuvoston muut jäsenmaat”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!