Skotlannin katolisen kirkon johto on menettänyt malttinsa tasa-arvoisen avioliittolain valmistelujen vuoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Skotlantiin valmistellaan homoavioliitot sallivaa lakia. Skotlannin katolinen kirkko on ryhtynyt aggressiivisesti vastustamaan lakiehdotusta. Kirkon johtajien lausuntoja voidaan tulkita jopa uhkailuksi.

Paisleyn piispa Phillip Tartaglia on tavannut terveysministeri Nicola Sturgeonin ja esittänyt tälle kantanaan, että homoavioliitto olisi vahingollinen koko yhteiskunnalle, sekä hallitukselle. Katolisen kirkon edustaja kertoi piispan olleen kuulemisessa suorapuheinen vaatimuksistaan.

Ministeri Sturgeon totesi puolestaan kuulemisen jälkeen, että uskonnollisia yhteisöjä ei pidä pakottaa juhlistamaan homoavioliittoja.

Aiemmin tässä kuussa piispa Tartaglia lähetti kirjeen ensimmäiselle ministerille (periaatteessa Skotlannin pääministeri) Alex Salmondille. Kirjeessään hän esitti uhkauksen, että tasa-arvoisen avioliittolain valmistelu johtaa vakavaan suhteiden viilenemiseen hallituksen ja Skotlannin katolisen kirkon välillä.

Glasgown arkkipiispa Mario Conti on lähettänyt kirjeen kaikille Skotlannin seurakunnille, vaatien niitä vastustamaan hallituksen valmistelemaa tasa-arvoista avioliittolakia. Hänen mukaansa seurakuntien pitää "kampanjoida aktiivisesti" estääkseen homojen avioliitto-oikeudet. Hän varoitti, että lain eteneminen aiheuttaisi "voimakasta jakautumista" yhteiskunnassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Skotlannin episkopaalikirkon avoimesti homo pastori Kelvin Holdsworth totesi aiemmin tässä kuussa olevansa "kiusaantunut" katolisen kirkon johdon kannanotoista. Niitä hän pitää vahngollisina jopa koko kristilliselle yhteisölle. Vaarana on että kaikki kirkot näyttävät olevan irti todellisuudesta, ylimielisiä, omahyväisiä ja töykeitä.

Liberaalidemokraattisesta puolueesta ärähdettiin, että katolinen kirkko yrittää tuputtaa mielipiteitään lain valmisteluun.

**************

Katolisella kirkolla ei Skotlannissa ole valtiokirkon asemaa. Kansallisena kirkkona pidetään reformoitua Skotlannin kirkkoa (Church of Scotland).

Lähteet: Pink News UK ja Wikipedia

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 27.10.2011, 1.26
Piti oikein ottaa selvää. Kyseinen Paisleyn piispa Tartaglia on näköjään ihan J. Ratzingerin (nykyinen paavi) nimittämä. Eipä ihme, sillä Tartaglia on vastustanut kiihkeästi jo vuosia sitten niin avioerolakia, aborttilakia ja suorastaan fanaattisesti Britannian parisuhdelakia ja sukupuolenvaihdosleikkauksia. Viime vuonna hän kirjoitti Britannian pääministerille David Cameronille, että katolinen kirkko ei hyväksy homopareja nyt, ei tulevaisuudessa eikä koskaan, vaikka Britannian hallitus säätäisi minkälaisia lakeja ja asetuksia tahansa.
Että sellainen tapaus.
Skotlannin katolisen kirkon johtaja, kardinaali O´Brien ei nyt tykkää ollenkaan.
Hän julistaa sodan homoavioliittoja vastaan, mikäli Skotlannin pääministeri Alex Salmond tuo lakiesityksen hyväksyttäväksi. Näillä näkymin se nimittäin tuodaan äänestykseen ja hyväksytään vajaan kahden viikon päästä.

O´Brien on aiemmin rinnastanut tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen orjuuden laillistamiseen, yleismaailmallisesti hyväksyttyjen ihmisoikeuksien groteskiin kumoamiseen yms.

O´Brienin laatima paimenkirje tullaan ylöslukemaan suureen ääneen 500 katolisessa kirkossa. Katoliset joutuvat myös kaivamaan kuvetta, sillä tarkoituksena on kerätä 100 000 puntaa kampanjointiin pahojen homojen avioliittoaikeita vastaan.

Kardinaali O´Brien joutuu ilmeisesti virallisesti julistamaan sodan alkaneeksi, sillä skoteista vain 19 % vastustaa homoparien avioliittoja.

http://gaystarnews.com/article/cardinal-keith-o%E2%80%99brien-declares-war-gay-marriage080712

Kommenttia muokattu: 08.07.2012 klo 23:32