Saksalaiset homosotilaat kysyvät: Miksi asevoimien piispa ei noudata ihmisoikeuskonvention artiklaa 8

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Saksan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien sotilaiden järjestö Arbeitskreis Homosexueller Angehöriger bei der Bundeswehr (AHsAB) on kirjoittanut avoimen kirjeen asevoimien sotilaspiispalle Overbeckille. Heinäkuun lopulla piispa useaan otteeseen antoi lehdistössä negatiivisia ja mustamaalaavia lausuntoja homoseksuaalisista ihmisistä. Piispa mm. sanoi, että ”käytännön tasolla toteutettu homoseksuaalisuus on objektiivisesti syntiä, vaikkakin homoseksuaalisia ihmisiä on kohdeltava kunnioittavasti”. Homo-, lesbo- ja transsotilaiden järjestö pitää puheita perustuslain artiklan 1.1 vastaisina.

Sotilaspiispan puheet poikkeavat myös siitä, mitä Bundeswehrin tarkastajat ovat kirjoittaneet 20.12.2000 ohjeena asevoimissa johtavassa asemassa oleville. Lisäksi piispan puheet ovat vastoin Euroopan ihmisoikeuskonvention artiklaa 8, jossa ihmisen yksityiselämän piiriin kuuluvat asiat on suojattu.

Parlamentissa edellinen asevoimien valtuutettu Reihold Robbe korosti, että tästä lähtien on voimassa se, että kaikenlainen homoseksuaalisten sotilaiden syrjintä on kiellettyä.

Asevoimien piispa on ylin sielunhoitaja ja hänen tulisi olla esikuvallinen. Nyt hän levittää ennakkoluuloja. Voiko tällainen katolinen sielunhoitaja olla tukena esim., kun ollaan ulkomaan komennuksella. Piispa toimii homofobisesti ja ainakin homosotilas jää ilman tukea.

Homosotilaiden järjestö on jo kääntynyt tässä asiassa Saksan parlamentin puolustusasioista vastaavan valtuutetun puoleen .

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Piispa jättää huomioimatta myös YK-selvityksen, jossa yleisesti esitetään huoli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeuksista ja perusoikeuksista. Myös Saksa on allekirjoittanut selvityksen.

Piispa on vastuussa armeijan elämäntapakoulutuksesta ja se on kaikille sotilaille pakollista. Katoliset sielunhoitajat ovat tärkeässä asemassa tätä koulutusta järjestettäessä. Katolisen kirkon kanta on kuitenkin: homoseksi on syntiä.

*****

Ruhrin alueen piispa Franz-Josef Overbeck herätti synti-puheillaan niin paljon ärtymystä elokuussa, että Essensissä pidettiin mielenosoitus piispan virkatalon edessä. Plakaateissa luki: ”Me olemme objektiivisesti homoja”.

Vuotta aikaisemmin herätti yleistä huomiota, että piispa Overbeck halusi tavata homojärjestöjen edustajia ja käydä eräänlaisia ”rauhanneuvotteluja”. Hän halusi olla kaikkien piispa. Tosin sitä ennen hän oli juuri pannut jäähylle kaksi pappia, joista löytyi profiilit Gayromeon sivuilta.

Kuva on Bundeswehr-esitteestä: ”Me palvelemme Saksaa”. Overbeckistä tuli sotilaspiispa tänä vuonna.

4 kommenttia

Tämän uutisjutun kiinnostava kysymys on: Saako virallisessa asemassa oleva piispa puuttua ihmisten yksityisyyteen, joka on suojattu kansainvälisillä sopimuksilla.
  • 2 / 4
  • uskonvapaa
  • 23.10.2011, 23.42
Miten kaikille sotilaille pakollinen koulutus voi sisältää uskonnollisia asioita kaikille pakollisena? Saksassahan on sekä eri uskontokuntiin kuuluvia, että paljon ihan uskonvapaita ihmisiä, kuten meilläkin.
Saksankin perustuslaissa taattaneen uskon(noista)vapaus ihmisille.