Kanadan konservatiivien pikainen ´HLBTI-myönteisyys´ tympäisi vilpittömästi myönteisiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Ottawalaisen kunnallispoliitikon pojan itsemurhan nostettua homofobisen koulukiusaamisen jälleen uutisiin pääministeri Stephen Harperin konservatiivipuolue on kiirehtinyt tekemään “It Gets Better” –videon. Siinä esiintyy koko joukko konservatiivihallituksen ministereita, senaattoreita ja taustaväkeä, mutta ei pääministeri itse.

Konservatiivien videon uskottavuutta vähentää mm se, että mukana on kovapintaisia vähemmistöoikeuksien vastustajia. Ihmetystä paremmaksi muuttumista videolla hokevien valikoimasta on herättänyt mm ministeri Vic Toews. Vuoden 2005 avioliittolain käsittelyssä hän pitkitytti keskustelua puhekampanjalla ja vastusti voimakkaasti myös seksuaalisen suuntautumisen lisäämistä maan vihapuhelakiin. "Parempaa lupaa" myös senaattori Don Mereditch, joka tunnetusti katsoo homouden olevan valinta. Ulkoministeri John Baird, tasa-arvomyönteinen, mutta hallituksessa siinä suhteessa matalaa profiilia pitävä, ei ole kovin vakuuttava.

It Gets Better –projektin alullepanija, seattleläinen Dan Savage kirjoitti kommenttina, että tarvitaan paljon enemmän kuin video korjaamaan kaikkea sitä vahinkoa, minkä Vic Toews ja muut Kanadan konservatiivit ovat tehneet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Torstaina 20.10 oli toinen Spirit Day –päivä. Sen johdosta suurella osalla kansanedustajista Ottawassa oli vaatteissaan purppuraa. Spirit Day –idean sakinhivutuksen ja syrjinnän kohteena olevien HLBTI-nuorten tueksi toi julkisuuteen vuosi sitten kanadalaisteini Brittany McMillan. Sateenkaarilipun kehittäjä Gilbert Baker on sanonut lipussa purppuran viestittävän henkeä.

Uutinen Montreal Gazette -lehdessä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!