Miessuhteiden anaalipainotteisuus sitkeää mielikuvaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 6

Kahden amerikkalaisyliopiston ja gaynettipalveluyrityksen yhteisessä tutkimuksessa anaaliseksi on jäänyt neljänneksi vastauksissa kysymyksiin, mitä haastateltavat olivat viimeksi seksielämässään harrastaneet. Eniten kerrottiin suutelemisesta (74 pros), siitä jäi pari prosenttiyksikköä jälkeen suuseksi (72 pros) ja kolmanneksi sijoittui molemminpuolinen itsetyydytys (68 pros). Anaaliseksin ilmoitti 38 prosenttia. Indianalaisen yliopiston yhdessä erään nettipalvelun kanssa tekemässä selvityksessä kyseltiin yli 24 000 homo- tai biseksuaalilta mieheltä. Tulokset julkaistaan myöhemmin aikakausikirjassa Journal of Sexual Medicine.

Selvityksen otanta oli kohdistunut pääasiassa valkoihoisiin miehiin.
Asialla olivat Indiana University, George Mason University sekä Online Buddies-yhtiöön liittyvä OLB Research Institute.

Neljäkymmentä prosenttia vastanneista sanoi kertomansa kohtaamisen toisen osapuolen olleen joku, jonka kanssa he seurustelivat tai johon olivat muutoin sitoutuneet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tässä suhteessa tutkimustulos ei paljon poikkea hetero-otannoista.
Selvitys ei siten tue käsitystä, että homomiehet olisivat paljon vähemmän yksisuhteisia kuin heteromiehet. Tutkimuksen mukaan mielihyvän kokemus oli voimakkaampaa vanhemmilla miehillä ja orgasmit toteutuivat useammin seurustelukumppanin kanssa toimiessa.

Uutinen sivustolla Think Progress

6 kommenttia

Valtaväestön ja yleismedian mielikuviin on varmaankin osaltaan vaikuttanut myös mm Tom of Finlandin tuotanto, etenkin levittyään laajaan tietoisuuteen.
Enpä tiedä, olivatko ne ToF:n piirroksetkaan valtaosaltaan niin perin anaaliyhdyntäkeskeisiä, toki yhdyntävälineitä niissä esiteltiin varsin anteliaasti :)

Kyseessä lienee toisaalta homofoobikkojen (varsinkin kaappihomo-sellaisten) rasvaiset fantasiat ja toisaalta maskuliinisuuttaan ylikorostavien homomiesten mielikuvat siitä, miten paras todiste miehisyydestä on nimenomaan se penetraatio.

Suomen termi "itsetyydytys" on muuten (paremman puutteessa) hieman harhaanjohtava vastine masturbaatiolle. 'Masturbation' kun kattaa seksuaalisen tyydytyksen antamisen muulla tavoin kuin yhdynnässä (lähinnä käsipelillä) myös toiselle, ei vain itselle.