Enemmistö israelilaisista tukee tasa-arvoisa avioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Smith-instituutti on julkaissut lopputuloksen tutkimuksesta, jonka se teki Israelin väestön suhtautumisesta samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisistä avioliitoista. Tutkimuksen mukaan 52 % israelilaisista tukee tasa-arvoista avioliittolakia.

Smith-instituutti on ennen juutalaisten äsken Youm Kippuriin päättyneitä uuden vuoden juhlallisuuksia julkaissut ”Valtion ja uskonnon tila”-tutkimuksen tulokset. Tutkimuksen mukaan enemmistö israelilaisista kannattaa lakia, joka sallii samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot. Kansalaisista 52 % on tällaisen lain puolesta.

Smith-isntituutti oli haastatellut 800 henkilöä selvittääkseen sekä suhtautumisen samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiin avioliittoihin että muihin ajankohtaisiin poliittisiin ja uskonnollisiin kysymyksiin.

Tutkimus osoittaa, että 48 % israelilaisista vastustaa edelleen samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tutkimuksella ei lasketa olevan paljon seuraamuksia Israelissa, vaikka siitä saattaa olla hyötyä sateenkaarijärjestöille niiden painostaessa poliitikkoja hyväksymään lait, jotka takaavat yhtäläiset oikeudet sateenkaariväestölle.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

Israelissa on mielenkiintoinen tilanne sikäli, että siellä ei tunnusteta minkäänlaista siviiliavioliittoa. Näin ollen myöskään uskontokuntiin kuulumattomat eivät pääse laillisesti avioliittoon. Samoin eri uskontokuntiin kuuluvien väliset avioliitot eivät ole mahdollisia. Toisaalta Israel tunnustaa ulkomailla solmitut avioliitot, myös samaa sukupuolta olevien kesken.

Homoliittojen osalta näyttää nyt uutisoitua kyselyä koskevan israelilaisen lehtijutun mukaan siltä, että mainittuihin 52 prosenttiin sisältyvät myös mahdollista parisuhteen rekisteröintiä kannattavat, eli kaikki eivät välttämättä kannata varsinaisen avioliiton avaamista homoille ja lesboille. Kaikki 800 vastaajaa olivat juutalaisia, joten islaminuskoisilta , krististyiltä tai uskonnottomilta kansalaisilta mielipidettä ei ole kysytty.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4128935,00.html

Elokuussa 2009 Haaretz-lehden 498 aikuiselle israelilaiselle tekemän kyselyn mukaan 61 prosenttia kannatti samaa sukupuolta olevien avioliittoa tai siviiliavioliiton kaltaista liittoa ja 60 prosenttia adoptio-oikeutta.
Homoutta piti poikkeavuutena 46 prosenttia, 42 prosenttia piti sitä normaalina ja 12 prosenttia ei osannut sanoa.

http://www.angus-reid.com/polls/36810/three_in_five_israelis_back_same_sex_marriage/

Tiukan avioliittolainsäädännön vuoksi avoliitot ovat Israelissa yleisiä, ja ne takaavat liiton osapuolille tiettyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat pareille osapuolten sukupuolesta riippumatta.