Nimienkeruu Kamerunin homojen puolesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

”All Out”-nimienkeräyssaitti kerää tukea kampanjalleen, jolla Kamerunin hallitusta yritetään saada luopumaan homojen vangitsemisesta. Kampanja tarvitsee vielä 18400 tukijaa sen osoittamiseksi, että kansainvälinen yhteisö torjuu homoseksuaalien ajojahdin.

Syyskuun 15 päivänä ”All Out”-nimienkeräyssaitti aloitti nimenkeräyskampanjan, jolla Kamerunin presidenttiä Paul Biyata vaaditaan heti lopettamaan maan hallituksen harjoittama homoseksuaalien ajojahti. Kampanja oli alkujaan menestys ja onnistui keräämään 50000 allekirjoitusta kuudessa päivässä, mutta sen jälkeen tahti on hälyttävästi hidastunut. Seuraavien 16 päivän aikana saatiin vain 5600 allekirjoitusta.

Kampanjan tavoitteena on kerätä 700000 allekirjoitusta, jotta ihmisoikeuksien puolustajat pystyvät painostamaan Kamerunin presidenttiä osoittamalla, miten koko maailman ihmiset torjuvat homoseksuaalisuuden kriminalisoimisen.

”Kahden viimeisen viikon aikana Kamerunin homofobinen väkivalta on kasvanut ennen kulumattomalla tavalla. Viimeisen kuukauden aikana poliisi on pidättänyt yli 10 henkilöä syytettynä homoseksuaalisuudesta. Yski heistä tuomittiin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen pelkästään, koska hän oli lähettänyt tekstiviestin toiselle miehelle. Olen kuullut loputtoman määrän juttuja homofobisesta väkivallasta poikki koko maan.” Näin kertoi aktivisti ja asianajaja Alice N'Kom, joka puolustaa seksuaalisen suuntautumisensa takia pidätettyjä homoseksuaalisia ihmisiä.

Mitä Kamerunin presidentin rooliin tulee homoseksuaalien pidättämisaallossa Alice N'Kom totesi: ”Hän pystyy jarruttamaan tätä lisääntyvien hyökkäysten kriisiä. Hän pystyy heti vapauttamaan ne, jotka vielä ovat vankilassa ja puhumaan Kamerunin homoseksuaalisuuden vastaisten lakien kumoamiseksi. ”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koska 18400 allekirjoituksen kerääminen etenee niin tahmeasti, All Out on levittänyt videopätkiä ja valokuvia uusien allekirjoitusten keräämiseksi, jotta estettäisiin Kamerunin homoseksuaalien pidättäminen sekä poliisiasemilla ja vankiloissa viruviin homoseksuaaleihin kohdistettu väkivalta.

Universo Gay (Espanja)
Allekirjoita
Kamerun YouTubessa

4 kommenttia

Allekirjoita-toiminto ei toimi. Antaa vain nipun uutisia...