Tampereen YLE ei löytänyt lakialoitetta kannattavaa kansanedustajaa?

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • jnsto
  • 8

Erilaisia mediajuttuja avioliittolain tasa-arvoistamisesta julkaistaan nyt jatkuvasti. Joissakin huomaa pidättyvyyttä tai yksipuolisuutta. Tampereen Radion (YLE) uutisessa haastateltiin Mikko Väisästä paikallisen Setan hallituksesta. Kansanedustajista juttuun oli saatu tai hankittu kuitenkin vain Lea Mäkipää (ps) ja Mikko Alatalo (kesk), joilta ei kannatusta kuulunut.

Perussuomalaisten pirkanmaalainen kansanedustaja Lea Mäkipää ilmoitti odotetusti olevansa jyrkästi vastaan. Mikko Alatalolla on ilmeisesti vaikeuksia päättää, leimautuuko puolueessaan suuntaan tai toiseen. Häntä asiassa huolestuttivat nyt lasten oikeudet. Alatalo sanoo, ettei ei epäile, etteikö lapsia kohdeltaisi hyvin myös sateenkaariperheissä, mutta sukupuolineutraaliavioliitto adoptio-oikeuksineen mietityttää silti.

Tampereen Radion uutisen mukaan näitä kahta kansanedustajaa sukupuolineutraalista avioliitosta keskusteleminen ihmetyttää, sillä "siinä tuhlaantuu aikaa". Alatalo sanoi olevansa "aika liberaali", mutta häntä nämä asioiden tärkeysjärjestykset ihmetyttävät. - Keskustelemme sukupuolineutraalista avioliitosta niin kuin se olisi pääagenda.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa seksuaalivähemmistöperheet eivät saa adoptoida perheen ulkopuolelta. - Lapsen hankkiminen on sateenkaariperheissä taistelun takana ja heistä siivilöityy mahdollisimman hyviä vanhempia, sanoi Mikko Väisänen Tampereen Setasta. Tutkimustiedon perusteella lapsista kasvaa sateenkaarikodeissa suvaitsevaisia ja heistä huolehditaan hyvin.

- Nykyään saa mennä naimisiin, vaikka olisi sama ammatti, työpaikka, uskonto, etninen tausta tai sosiaalinen tausta, miksei sitten sama sukupuoli, kysyy Väisänen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

YLE Tampereen uutinen

8 kommenttia

Ehkä loppurytinässä neutraali Alatalo sitten äänestääkin tyhjää, mikä ei ole epäileville ollenkaan huono vaihtoehto.
  • 2 / 8
  • Jorma Hentilä
  • 3.10.2011, 15.08
Mikko Alatalo on kylläkin vastauksissaan vaalikoneisiin kertonut vastustavansa tasavertaista avioliittolakia. Taisi "neutraalius" olla venkoilua - tai lupa hänellä tietysti on muuttaa näkemystään. - Toivotaan muutosta ja kannustetaan Mikkoa siihen.

Mutta miksi keskustelussa ei ollut mukana lainmuutosta kannattavaa kansanedustajaa? Vasemmistopuolueista ja vihreistä heitä - siis pirkanmaalaisia - ainakin olisi löytynyt.