Irlanti: David Norris jälleen mukana presidenttikisassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Jos David Norris valitaan Irlannin presidentiksi, hän on ensimmäinen avoimesti homo valtionpäämies maailmassa. Norris oli vielä elokuun alussa gallupeissa äänestäjien suosikki, mutta hän joutui vetäytymään kisasta. Eräässä blogissa kerrottiin, että Norris oli vuonna 1992 kääntynyt israelilaisten viranomaisten puoleen ja pyytänyt lievää kohtelua ex-miesystävälleen, joka oli ollut kontaktissa 15-vuotiaaseen nuorukaiseen. Jotkut kansnaedustajat vetäytyivät Norrisin tukijoukoista, ja seurauksena oli, että Norris 3. elokuuta ilmoitti luopuvansa presidenttiehdokkuudesta.

Norrisille kuitenkin tuli jatkuvasti pyyntöjä palata presidenttikisaan, ja hän sai aivan viime minuuteilla tuen kovimmalta kilpailijaltaan, Labourin puheenjohtajalta Michael D. Higginsiltä. Higgins oli kehottanut Dublinin kaupunginvaltuuston jäseniä puolustamaan Norrisia ”demokratian nimessä”. Ehdokkaat, joilla ei ole sidettä johonkin puolueeseen, tarvitsevat 20 kansanedustajan tuen.

Irish Timesille Norris sanoi, että hän toivoo mahdollisena presidenttinä johtavansa maan come-backiin, jota kansalaiset tarvitsevat. Presidentinvaalissa on 7 ehdokasta. Mukana on mm. entinen eurovisiokisan voittaja vuodelta 1970 Dana Rosemary Scallon. Presidentin asema Irlannissa on seremoniallinen.

Dana Rosemarin Scallon oli aikaisemmin pop-laulaja ("All Kinds of Everything", "Sunday, Monday, Tuesday", "Never Gonna Fall In Love Again"), mutta hän on siirtynyt uskonnollisempaan suuntaan. Hän esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ja on tehnyt kristillisesti värittynyttä musiikkia. Hän vastustaa maan liberalisointia. Asenteesta homojen ja lesbojen tasa-arvoon ei ole tietoja.

Pink Newsissa on tieto, että David Norris käynnisti 1988 Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa prosessin homoseksuaalaisuuden rangaistavuuden poistamiseksi. Hän sai tukea Mary Robinsonilta ja Mary McAleeselta. Molemmat on myöhemmin valittu Iralnnin presidenteiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Uutinen irlantilaislehdessä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!