Ugandalainen homoaktivisti sai ihmisoikeuspalkinnon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Robert F. Kennedy-keskus (RFK) oikeuden ja ihmisoikeuksien puolesta on myöntänyt palkinnon ugandalaisaktivistille, joka on kamppailut Ugandan seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta. ”Aktivisti on puolustaessaan järkkymättömästi Ugandan homoseksuaalien oikeuksia synkintä homofobiaa vastaan osoittanut vankkumatonta inhimillisyyttä”, keskus julisti.

Afrikkalainen 29-vuotias aktivisti Frank Mugisha on saanut palkinnon kiitokseksi siitä monivuotisesta työstä, jota hän on tehnyt Ugandan seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Aktivisti on toteuttanut useita kampanjoita syrjinnän vastaisen taistelun edistämiseksi nuorten keskuudessa, ja synnyttänyt heissä aktiivisen tahdon työskennellä yhdessä homofobian kitkemiseksi. Robert F. Kennedy-keskus oikeuden ja ihmisoikeuksien puolesta on päättänyt myöntää aktivistille palkinnon ja julistanut: ”Aktivisti on puolustaessaan järkkymättömästi Ugandan homoseksuaalien oikeuksia synkintä homofobiaa vastaan osoittanut vankkumatonta inhimillisyyttä.”

RFK-keskus jatkaa: ”Frank Mugisha on rohkeasti taistellut Ugandan seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta huolimatta tappo- ja maastakarkotusuhkauksista […] hänestä on tullut tärkein seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten puolustaja maassa, jossa heitä vainotaan, vangitaan ja heidän elämänsä tuhotaan. Keskuksessamme tunnemme ylpeyttä voidessamme aloittaa yhteistyön herra Mugishan kanssa hänen edustamansa liikkeen tekemän työn edistämiseksi.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mugisha on ”Sexual Minorities of Uganda”-järjestön toimitusjohtaja. Järjestö on yksi maan aktiivisimmista sateenkaariväen oikeuksien puolustajista.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia