Italiassa poliitikkojen outtaamiskampanja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Italialaiset bloggaaja-aktivistit ovat pakko-outanneet piilohomoiksi kymmenen poliitikkoa. Useimmat nimetyt poliitikot kuuluvat Silvio Berlusconin oikeistolaiseen hallituskoalitioon (Popolo della Libertà, Lega Nord ja Movimento per l'Autonomia). Mukana on oppositiopoliitikko kristillisdemokraattisesta Unione di Centrosta.

Tuntemattomat outtaajat haluavat tuoda maahan "hieman oikeudenmukaisuutta, kun ihmiset päivittäin joutuvat kuuntelemaan tekopyhien poliitikkojen hyökkäyksiä ja moitteita". Bloggaajat sanovat, että nyt aloitetaan kymmenellä nimellä. Se osoittakoon, miten valheellinen ja syrjivä Italian parlamentti on. Heinäkuussa parlamentti torjui lain, jolla olisi voitu toimia homofobiaa vastaan.


Arcigay arvostelee: ei mitään todisteita


Outing-listan huomattavin henkilö on Lega Nordin Roberto Calderoli. Hän on hallituksessa ollut erityisministerinä, alueenaan lainsäädännön selkiyttäminen ja yksinkertaistaminen. Hän on oikeistopopulisti ja on moneen kertaan päässyt otsikoihin rasistisilla ja homofobisilla lausunnoillaan. Prideä hän kutsui "todella vastenmieliseksi". Muut outatut poliitkot ovat : Ferdinando Adornato, Mario Baccini, Paolo Bonaiuti, Massimo Corsaro, Roberto Formigoni, Maurizio Gasparri, Gianni Letta, Marco Milanese ja Luca Volonte.

Italian suurin homojärjestö Arcigay reagoi näin: ei ole mitään todisteita. Toinen järjestö Equality Italia ilmoitti: kansanedustajan homoksi nimeäminen ei ole häpeä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolme vuotta sitten epäonnistui yritys luoda Italiaan rekisteröity parisuhde. Konservatiiviset poliitikot jatkuvasti puhuvat homojen oikeuksia vastaan. Berlusconi viime vuonna huokaili: Parempi olisi katsella kauniita tyttöjä kuin olla homo.


Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!