Paraguayn kahdeksas gay pride-paraati

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Syyskuun 30 päivänä järjestetään Paraguayn kahdeksas gay pride-marssi maan pääkaupungissa Asunciónissa. Paraatin mottona on ”Tasa-arvon rakentamiseksi juhlikaamme moniarvoisuutta.”

Käytännössä kaikkia Paraguayn sateenkaariyhdistyksiä edustava La Coalición LGBTI on kertonut tiedotusvälineille maan kahdeksannen gay pride-paraatin päivämäärän – 30 syyskuuta. Paraatin mottona on ”Tasa-arvon rakentamiseksi juhlikaamme moniarvoisuutta.” Paraati järjestetään Asunciónissa, ja se päättyy Sankareiden muistomerkillä (Panteón de los Héroes).

Paraatin myötä juhlitaan sateenkaariväestön saavuttamaa näkyvyyttä, jota on vielä vahvistanut kansainvälisen yhteisön tuella lisääntynyt tasa-arvo. Tapahtumassa tuomitaan myös Paraguayn kansalaisten enemmistön vielä osoittama homofobia. ”Somos Gay”-järjestön aktivisti Simon Cazal kertoi nimittäin Universo Gay-nettisaitille myöntämässään haastattelussa äskettäin tehdyn haastattelututkimuksen alustavista tuloksista. Niiden mukaan 90 % sateenkaari-ihmisistä on joutunut väkivallan kohteeksi ja heistä 70% perhepiirissä.

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!