USA:n armeijassa ilmestyy lehti homoille ja lesboille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

USAn armeija julkaisee lehden armeijan homoille ja lesboille. "OutServe"-lehden nettisivulla kerrotaan, että lehti menee jakeluun 20. syyskuuta. Siinä julkaistaan sadan avoimesti homo- ja lesbosotilaan kuvat ja elämäkerrat. On astuttu iso askel eteenpäin.

Don't ask, don't tell astui voimaan vuonna 1993. Sen mukaan homot ja lesbot voivat palvella armeijassa, jos he ovat hiljaa homoudestaan ja pitävät sen omana tietonaan. Kuitenkin tänä aikana on 14 000 sotilasta erotettu homoseksuaalisuuden vuoksi. Erotetut voivat päästä uudelleen armeijaan 20. syyskuuta alkaen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Onnellinen mies
  • 3.9.2011, 15.17
Mainiota. Ryhdikästä. Sielläkin on miehekkään selkeitä miehiä ja naisellisen upean reippaita naisia, jotka ryhdikkäästi ovat tulleet esiin ja osoittavat kuinka upeaa on arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa itseään aina ja kaikkialla missä onkin. Onnea ja menestystä toivottaen!
Jos ihmisjoukon tiivis yhteisöllisyys perustuu salailulle tai jopa valehtelulle, niin ei siinä kauheasti joukkuehenkeä ole. DADT-sääntö ei kyllä ollut se kirkkain neroleimahdus tilanteessa, jossa presidentti Clintonin se täytyi säätää. Poliittista lähihistoriaa seuraamaton ei ehkä muista, mutta Clintonin kauden alkupuolella palstamillien mukaan "homot armeijassa" oli ainoa asia, mitä presidentti yritti ratkaista ja jotain tilanteelle piti tehdä, vaikka sitten huono kompromissi.

Tätä muutosta on verrattu mustaihoisten oikeuteen palvella asevoimissa ja tässä kohtaa vertaus toimii. Ravistaako se koheesiota? Hetkellisesti aivan varmasti. Jos jollekin se on liikaa, niin ei ehkä kannata valita ammattia, joka perustuu tiimityöhön. Mutta jatkossa yhteisö on aidosti tiivis. Ja aivan varmasti osalle muutamien ihmisten avautumiset ei tule mitään isona uutisena - kyseessä on maailman tehokkain ammattiarmeija eikä "Sokeat osana työyhteisöä" -kampanja.