USA:n armeijassa ilmestyy lehti homoille ja lesboille (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Onnellinen mies
  • 3.9.2011 15:17
Mainiota. Ryhdikästä. Sielläkin on miehekkään selkeitä miehiä ja naisellisen upean reippaita naisia, jotka ryhdikkäästi ovat tulleet esiin ja osoittavat kuinka upeaa on arvostaa, rakastaa ja kunnioittaa itseään aina ja kaikkialla missä onkin. Onnea ja menestystä toivottaen!
  • 2 / 3
  • Ossi Halme
  • 4.9.2011 18:32
Jos ihmisjoukon tiivis yhteisöllisyys perustuu salailulle tai jopa valehtelulle, niin ei siinä kauheasti joukkuehenkeä ole. DADT-sääntö ei kyllä ollut se kirkkain neroleimahdus tilanteessa, jossa presidentti Clintonin se täytyi säätää. Poliittista lähihistoriaa seuraamaton ei ehkä muista, mutta Clintonin kauden alkupuolella palstamillien mukaan "homot armeijassa" oli ainoa asia, mitä presidentti yritti ratkaista ja jotain tilanteelle piti tehdä, vaikka sitten huono kompromissi.

Tätä muutosta on verrattu mustaihoisten oikeuteen palvella asevoimissa ja tässä kohtaa vertaus toimii. Ravistaako se koheesiota? Hetkellisesti aivan varmasti. Jos jollekin se on liikaa, niin ei ehkä kannata valita ammattia, joka perustuu tiimityöhön. Mutta jatkossa yhteisö on aidosti tiivis. Ja aivan varmasti osalle muutamien ihmisten avautumiset ei tule mitään isona uutisena - kyseessä on maailman tehokkain ammattiarmeija eikä "Sokeat osana työyhteisöä" -kampanja.
Sori Ossi,
Kyseessä ei todellakaan ole "maailman tehokkain ammattiarmeija".
Kyseessä on varmaankin maailman toiseksi suurin (Kiinassa on vielä enemmän ammattilaisia) ammattiarmeija, mutta tehokkuuden ja ammattitaidon kanssa on kyllä enemmän kuin vähän niin ja näin.
USA:n asevoimissa laatu on yksinkertaisesti korvattu määrällä.
Omien kokemusteni perusteella kansainvälisiin tehtäviin lähetetty suomalainen reservin kersantti on pätevämpi ja napakampi kuin USA:lainen ammattisotilaskapteeni. (tarkoituksella käytän USA:ta enkä "Amerikkaa". En halua haukkua koko mannerta yhden valtion idioottimaisuudesta...)
Omien kokemusteni mukaan USA:n armeijan n. kapteenitason keskivertoupseeri on täysin kykenemätön tekemään itsenäisiä päätöksiä, ottamaan henkilökohtaista vastuuta tekemisistään tai (kaikkein pahinta) tukemaan alaisiaan heidän päätöksissään.
Lisäksi West Pointissa ja Annapoliksessa sekä erilaisissa miehistö-aliupseeri-upseeri -täydennyskoulutusohjelmissa erikoistutaan nykyisin jo niin varhaisessa vaiheessa (1. vuosikurssi!!!) aselaji- ja puolustushaarakohtaisiin opintoihin, että kokonaisvaltainen näkemys koko puolustusvoimista on parhammillaankin hämärä.

Jos minulta kysytään, niin maailman tehokkain ammattiarmeija on Vatikaanin Sveitsiläiskaarti. Myös k.v. tutkimusten mukaan, btw...
Vaikka palloilevatkin hassuissa puvuissa ympäriinsä (Itse asiassa kuitenkin vain 10% ajasta. Loppuaika menee ranskalaispoliisien uniformua muistuttavassa asussa, maastopuvussa tai siviileissä kaupungilla) niin joka jamppa on hiton hyvän (tunnen yhden kouluttajista, ex SAS) vastaterrorismi- ja henkilösuojauskoulutuksen saanut tehtävälleen omistautunut ammattisotilas.

Pete

P.S. Itse asiassa ainakin US Armyn osalta kyseessä ovat Uusavuttomat, lukutaidottomat, sisäsiittoiset etelävaltiolaishillybillyt, 'nuoriso-oikeudessa-ei-muuta-vaihtoehtoa-annettu -tapaukset', ja mustat jenginuoret, jotka luulevat, että ampuminen ylipäätään on jotenkin cool.
Siinä siis se "Maailman tehokkain ammattiarmeija".

Ihan oikeasti. Tiedän tämän omasta kokemuksesta. Tosipaikan tullen ottaisin Ah niin mielelläni vierelleni mieluummin suomalaisen kersantin (tai vaikka alikersantin) kuin jenkkikapteenin.
Mitä HLGBT -kysymyksiin tulee, niin yllättävää kyllä tunsin Makedoniassa ollessani YK:n parhaan ja ainoan Jenkkipataljoonan sotilaspoliisin yliluutnantin (k.o.arvo olemassa vain sotilaspoliisissa siellä). Hän oli homppeli, ja Chicagon Gay Police Associationin perustajajäseniä.
Hän oli National Guardissa saadakseen ilmaisen koulutuksen yliopistossa myöhemmin, ja sitten huomasi joutuneensa etsivän työstä sotilaspoliisijoukkueen johtajaksi Skopjeen. Meitä kaikkia paikalla olleita nauratti kyllä hyvinkin taajaan...

Kommenttia muokattu: 04.09.2011 klo 23:36

Kommenttia muokattu: 04.09.2011 klo 23:51