Berliini: Paljonko fetissiä kaupunki sietää?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Berliinistä on muodostunut nahka- ja fetissi-ihmisten pääkaupunki. Tuskin missään muualla näkee iltaisin niin paljon nahkaan pukeutunutta väkeä kuin Berliinissä. Fetissikiinnostusta ei häpeillä. Folsom-juhlalavalla on ensi viikolla keskustelutilaisuuksia, joissa pohditaan mm. sitä, miten muut suhtautuvat tähän nahka- ja fetissikulttuuriin. Box-lehdessä Vasemmiston eli Linken alueellinen puheenjohtaja Klaus Lederer miettii asiaa.

Vielä kuusi vuotta sitten berliiniläinen kristillisdemokkraattien huippupoliitikko Frank Henkel kuvasi asiaa näin: "Schönebergin kapunginosa täyttyy jälleen ihmisistä, jotka ovat löytäneet elämänsä sisällön poikkeavista seksuaalimenetelmistä". Tällaisista puheista huolimatta nahka- ja fetissiväki on rohkeaa ja itsetietoista, vaikka enemmistön taholta kuullaankin pilkkaa ja torjuntaa.

Homo- ja lesbojulkkikset ja -poliitikot hyväksytään, kunhan he elävät heteromaailman esikuvien mukaan. Tavallinen, "poroporvarillista" elämäntapaa harrastava homo on kuitenkin edelleen syrjitty. Yhteiskunta ei suostu kohtelemaan häntä täysin tasa-arvoisena. 52% saksalaisista homoista ja lesboista ei uskalla kertoa työpaikallaan yksityisyydestään. Suurinta osaa homoista ja lesboista heteroavionormit eivät kiinnosta. Rekisteröidyt parisuhteet ovat vain murto-osa kaikista HLBTI-väen suhteista.

Fetissi- ja nahkaväellä on omat tapansa ja omat rituaalinsa. He eroavat näkyvästi heteronormeista. Nahka- ja fetissi-ihmiset pitävät omaa juhlaansa Folsom Europessa. Juhla-asuun voi kuulua esim. erilaisia rensseleitä ja paljaat pakarat. Se on tulenarka aihe muulle väestölle. Kun ylipormestari Wowereit esitti vuonna 2005 tervehdyksensä fetissiväelle, siitä syntyi poliittinen väittely. Fetissiväkeä pidettiin nuhruisena ja moraalisesti rappeutuneena. Sitä paitsi heidän parisuhdemallinsa olivat ihan erilaisia kuin kunnon kansalaisten. Wowereit on rohkeasti esittänyt joka vuosi tervehdyksensä sen jälkeenkin ja vastalauseet ovat vaimentuneet.

Pari vuotta sitten nousi iltapäivälehtien palsotille juttuja Folsom-katutapahtuman sikailuista. Keskellä päivää nähtiin keskellä ihmisvilinää seksikohtauksia ja juopot kuseksivät muiden pihoille. Nyt tapahtuman mottona on "Respect". Ollaan keskellä asuinkortteleita ja muita ihmisiä on kunnioitettava. Seksi ei kuulu kadulle ja vessoja on riittävästi, joten porttikongeihin ei saa virtsata.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime vuoden Folsom-raportti

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!