Kaksi miestä syytettynä Kamerunissa seksisuhteesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Poliisi on pidättänyt kaksi miestä Kamerunissa syytettynä homoseksuaalisten suhteiden harjoittamisesta. Oikeusistuin tuomitsee heidät maan lakien mukaan, jotka määräävät erilaisia rangaistuksia homoseksuaalisuudesta.

Kamerunin homojen, lesbojen, transsukupuolisten ja biseksuaalien ihmisoikeuksia puolustava järjestö Adefho on kertonut kahdesta kansalaisesta, jotka on pidätetty homoseksuaalisten suhteiden ylläpitämisestä. Järjestön mukaan poliisi pidätti 20-vuotiaat Jonaksen ja Frankyn maan pääkaupungissa heinäkuun 25 päivänä.

Viranomaiset syyttävät heitä seksuaalisuhteiden ylläpitämisestä ja siitä, että he ovat olemukseltaan ”naisistuneita”, minkä tähden heitä uhkaavat erilaiset maan homofobisesta lainsäädännöstä kumpuavat rangaistukset.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestö on vedonnut ulkovaltojen diplomaatteihin, jotta nämä painostaisivat Kamerunia olemaan vangitsematta nuorukaisia sen takia, että he elävät avoimesti seksuaalisen suuntautumisensa kanssa. Yhdistys on myös tuominnut sen, että poliisit ovat kohdelleet nuorukaisia väkivaltaisesti pidätyksen aikana.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!