Malesialaispastori kehottaa homoja tulemaan ulos kaapista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Malesialaispastori, joka on tullut tunnetuksi seudun ensimmäisen homoystävälllisen kirkon avaamisesta, on ranskalaiselle AFP-uutistoimistolle antamassaan haastatellussa toivonut homojen tulevan ulos kaapista yhtä hyvin kuin homojen kanssa samaa mieltä olevien heterojen, jotta yhteiskunta voi todeta heidän olevan normaaleja.

Malesialainen 41-vuotias pastori Ouyang Wen Feng on ranskalaiselle AFP-uutistoimistolle antamassaan haastattelussa jälleen osoittanut tukensa maansa sateenkaariyhteisölle. Haastattelu on julkaistu Malesian tiedotusvälineissä.

Feng on maan tunnetuimpia henkilöitä mitä tulee seksuaalivähemmistöille annettuun tukeen. Vuonna 2007 hän avasi Malesian ensimmäisen homoseksuaalit hyväksyvän kirkon.

Haastattelussa pastori suosittelee, että Malesiaa lakkaa tuomitsemasta homoja ”sodomian” vastaisten lakien perusteella 20 vuoden vankeusrangaistuksiin. Tällöin homot tulisivat ulos kaapista yhtä hyvin kuin heidän kanssaan samaa mieltä olevat heterot, niin että yhteiskunta voisi todeta heidän olevan normaaleja.

Pappi totesi haastattelussa, että homon pysyessä kaapissa muut eivät tiedä, mitä on olla homo tai mitä homoseksuaalisuus on, minkä seurauksena syrjintä lisääntyy ja ennakkoluulot pysyvät.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pappi myönsi oman homoseksuaalisuutensa vuonna 2006 hänen entisen vaimonsa tuettua häntä tämän askelen ottamisessa. Vaimo kehotti häntä tulemaan ulos kaapista. Vaimo pyysi avioeroa, ja se oli paras lahja, jonka hän voi pastorille antaa. Vaimo antoi pastorille kirjaimellisesti vapauden.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!