Kansainvälinen valuuttarahasto torjui Malawilta avustuksen homofobian takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kansainvälinen valuuttarahasto on päättänyt torjua afrikkalaisvaltion hakemuksen 560 miljoonan euron lainasta. Järjestö osoittaa näin vastustavansa maan poliitikkojen harrastamaa homofobiaaa ja poliittista sortoa.

Yhdysvallat peruutti heinäkuun lopussa 350 miljoonan euron vuotuisen avustuksen Malawille sen jälkeen kun maan poliitikot alkoivat soveltaa homofobista politiikkaa kansainvälisen yhteisön vastustuksesta huolimatta.
USA:n tueksi tuli Saksa, joka jäädytti Malawin energiainfrastruktuurin uudistamiseksi tarkoitetun 33 miljoonan euron avustuksen.

Näiden tapahtumien jälkeen Malawi kääntyi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) puoleen pyytäen 560 miljoonan euron lainaa voidakseen toteuttaa ohjelman, jota se ei ole voinut toteuttaa menetettyään kansainvälisen tuen itse säätämiensä homofobisten lakien seurauksena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

IMF on torjunut Malawin hakemuksen perustellen päätöstään taloudellisten syiden lisäksi sillä, että maa sortaa kansaansa kieltämällä demokraattiset mielenosoitukset ja syrjimällä seksuaalivähemmistöjä.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!