Homoedustajia ugandalaiseen terveydenhoitokomiteaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Ugandan hallitus on yllättäen päättänyt sisällyttää lesbojen, homoseksuaalien, transsukupuolisten ja biseksuaalien järjestöjen edustajia terveyskeskusten laatimia terveydenhoitosuunnitelmia käsitelevään komiteaan.

Ugandan hallitus on päättänyt, että useita seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta taistelevia aktivisteja osallistuu uuden terveydenhoitokomitean työhön.
Komitea on osa Ugandan terveysministeriön alaisen julkisen terveydenhuollon toimintastrategiaa. Strategian tarkoituksena on ohjata maan terveyskeskusten toimintatapoja.

Hallitus haluaa ehkä tällä tehdä tunnetuksi tarkoituksensa puuttua voimakkaalla kädellä HIV-tartuntojen korkeaan määrään homoväestön keskuudessa. Homojen keskuudessa ei nimittäin ole tähän asti levitetty tietoa ennaltaehkäisyn tarpeellisuudesta. Tästä huolimatta Ugandassa kiertää huhuja, että maan parlamentissa on suunnitteilla homoja koskeva lakialoite. Sen mukaan henkilöitä, joilla on seksuaalisuhteita samaa sukupuolta olevien henkilöiden kanssa, rangaistaisiin kuolemalla.

Universo Gay (Espanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!