Armeija ja poliisi mukana Tukholman pridessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Tukholman meneillään oleva pride-viikko (31.7. - 6.8.2006) on ollut esillä vahvasti Ruotsin tiedotusvälineissä. Poliittiset puolueet ja julkiset tahot armeijaa ja poliisia myöten ovat osallistuneet prideen. Myös monet suuret yritykset - lentoyhtiöstä hotelliketjuun, sanomalehdestä kännykkävalmistajaan ja huonekalujättiin - ovat mukana tapahtumassa.

Tukholman pride-viikon teemana on moninaisuus. Pride-viikon festivaalialue on Södermalmilla Tantolundenissa. Pride-viikko huipentuu lauantaina 5.8. järjestettävään pride-kulkueeseen. Itse kulkueeseen odotetaan toistakymmentä tuhatta ihmistä ja kaduille katsomaan toistasataa tuhatta. Nykymuodossa Tukholman pride on järjestetty vuodesta 1998.

Seksuaalivähemmistöön kuuluvat poliisit ja ensimmäistä kertaa myös Ruotsin armeijan upseerit osallistuvat pride-kulkueeseen omina osastoinaan. Armeija on muutenkin esillä pride-tapahtumassa. Heillä on festivaalialueella oma teltta.

Priden tiimoilla on järjestetty myös mm. seksuaalivähemmistöön kuuluvien poliisien seminaari. Ruotsin suomenkielinen Sisuradio kertoi, että Suomesta paikalla oli vain kaksi edustajaa - ja nämäkin vapaa-ajallaan, sillä Suomen poliisijohto ei katsonut aiheelliseksi lähettää ketään paikalle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tukholman pride on kasvanut yhdeksi kaupungin suurimmista tapahtumista ja se on Pohjoismaiden suurin pride-tapahtuma.

- SR Sisuradio: Suomalaiset loistivat poissaolollaan pride-festivaalin poliisikokouksessa
- SR Sisuradio: Pride-festivaalin yleisö kirjavampaa
- Aiempi uutinen: Pohjoismaiden homopoliiseille yhdistys
- www.stockholmpride.org - Tukholman priden viralliset sivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!