Saadaanko pian Euroopan ensimmäinen homo presidentti?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Irlannissa on mielipidetiedustelujen mukaan parhaassa asemassa 67-vuotias senaattori David Norris, kun syksyllä etsitään nykyiselle presidentille Mary McAleeselle seuraajaa. Mary McAleese on ollut virassaan vuodesta 1997. Toinen presidenttiyskausi päättyy lokakuussa.

David Norris on pitkään ollut homoseksuaalien oikeuksien puolestapuhuja. Jo vuonna 1983 hän valitti Korkeimpaan oikeuteen Irlannin homoseksuaalisuus-kiellosta. Hän hävisi, mutta vei asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, ja vuonna 1993 Irlannin homokielto kumottiin.

Irish Times teetti tutkimuslaitos Ipsos MRBI:llä mielipidekyselyn, ja sen mukaan David Norris on suosituin ehdokas seuraavaksi presidentiksi. Kysely tehtiin tuhannelle ihmiselle, ja 25% valitsi Norrisin. Norris on riippumaton ehdokas. Gay Mitchell (puolue Fine Gael) sai 21% äänistä ja Labourin ehdokas Michael D. Higgins vain 18%. Huonosti menee riippumattomalla Seán Gallagherilla, 13%, Mary Davisilla 12% ja Éamon Ó Cuívilla 11%.

Norris on tähän mennessä saanut 13 alahuoneen (Oireachtas) edustajan kannatuksen. Pakko olisi saada 20 edustajan kannatus, jotta pääsee mukaan vaaliin.

http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2011/0720/breaking15.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Jos Norrisista tulisi presidentti, hän olisi ensimmäinen laatuaan Euroopassa. Pääministerin virassa on jo lesbo, Islannin Jóhanna Sigurðardóttir, vuodesta 2009. Juuri eilen kerrottiin, että Belgiassa yritetään nyt tosissaan muodostaa hallitus ja siellä hallituksen muodostajana jatkaa Elio di Rupo.

http://ranneliike.net/teema/tuleeko-hollantiin-ja-belgiaan-homopaaministerit-ei-tule?srt=2&cid=1&aid=4230

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!