Ghanassa vaaditaan homojen ja lesbojen välitöntä pidättämistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Ghanan läntisen osan paikallisministeri Paul Evans Aidoo on vaatinut homojen välitöntä pidättämistä, kertoo ghanalainen uutisportaali myjoyonline.com. Turvallisuusviranomaisia on kehotettu etsimään sellaiset ihmiset, joilla on seksiä samaa sukupuolta olevien kanssa ja vuokranantajat ja naapurit velvoitetaan paljastamaan nämä ihmiset, jotta heidät voidaan pidättää. Homot, lesbot ja biseksuaalit pannaan oikeuden eteen "Nyt tehdään kaikki, jotta nämä ihmiset saadaan pois yhteiskunnasta", sanoo ministeri Aidoo Joy Newsille.

Homojen vastainen kiihotus on jatkunut jo kuukausia. Viimeksi viime lauantaina oli läntisen alueen pääkaupungissa Sekondi-Takoradissa erilaisten kristillisten seurakuntien mielenosoitus piispa Emmanuel Botweyn johdolla ja tavoitteena oli luovuttaa ministeri Aidoolle homovastainen vetoomus. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan homous ei ole hyväksyttävää uskonnollisesta tai kulttuurisesta näkökulmasta.

Myös kesäkuun alussa, 4.6.2011, oli suuri homovastainen mielenosoitus, jossa sadesäästä huolimatta oli mukana ainakin tuhat ihmistä. He liikkuivat kolmen tunnin ajan kaupungin keskustassa, ja vaativat homoseksuaalisuuden kieltämistä. . Sen jälkeen media on kertonut, että läntisessä ja keskisessä Ghanassa on ainakin 8 000 homoa ja lesboa. Ministeri ei usko tällaiseen määrään. Ei heitä kukaan ole nähnyt, ei edes paikallinen turvallisuuspalvelu REGSEG. Läntisessä Ghanan osassa asuu 1,9 miljoonaa ihmistä. Koko Ghanassa on 24 miljonaan asukasta.

Joy News -radioasema kyseli lakiasiantuntijoilta, miten pitäisi suhtautua Aidoon vaatimukseen vangita kaikki homot ja lesbot. Lakimiesten mukaan moraalin loukkaaminen ei ole riittävä peruste. Myöskin vuonna 1992 lakikirjaan jäänyt "unnatural carnal knowledge" on täysin epäselvä. Ensin pitäisi saada joku tapaus korkeimpaan oikeuteen. Lakimiehet kritisoivat ministeriä myös siitä, että tämä vaati poliisia pidättämään homoja. Poliisi syyllistyy jo muutenkin ihmisoikeusloukkauksiin.

Erityisesti AIDS- ja HIV-työtä tekevät kokevat ministerin uhkailut vaarallisina. Eräs tällaisessa työryhmässä toimiva lääkäri oli maininnut 8 000 homoseksiä harjoittavasta henkilästä, ja siitä media ja poliitikot saivat yllykettä, ja alettiin puhua lisäntyvästä vaarasta homoseksuaalisuuden takia, koska noin paljon on jo "rekisteröity".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


http://news.myjoyonline.com/news/201107/69577.asp

http://www.africanactivist.org/2011/07/ghana-president-mills-backtracks-on.html

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Havainnoija
  • 22.7.2011, 1.16
USA antaa runsaasti kehitysapua Ghanalle ja useat amerikkalaisyritykset toimivat siellä.

Jokainen voi ihmisoikeusjärjestön kautta allekirjoittaa ja lähettää vetoomuksen presidentti Obamalle, ulkoministeri Clintonille ja USA:n Ghanan-lähettiläälle, jotta he vaatisivat Ghanaa kumoamaan homojen pidätysmääräyksen.

http://www.change.org/petitions/demand-ghana-to-rescind-order-arresting-all-gays
  • 2 / 2
  • ajatteleva ihminen
  • 23.7.2011, 0.41
Eli siis niissä ghanalaiskirjeissä on ihan oikeasti tosi hätä kyseessä.

Vaikka meilläkin vielä täällä "länsisissä" maissa on tehtävää ihmisoikeus-tilanteemme parantamiseksi, on lhbtiq-ihmisten elämä todella paljon pahemmissa uhkissa noissa umpikristillisyyden ja umpi-islamin pahiten vaivaamissa maissa. Niissä nuo uskomukset ovat vielä asemassa, jossa ne olivat meilläkin vielä reilut satakunta vuotta sitten, kun täälläkin vielä 1895 tuomittiin kuolemaan kristinuskon "pilkkaamisesta" ja 1900-luvulla 1971 asti vankilaa ainakin 1050 homoa, lesboa ja bi:tä.

Millainenhan tämä maailmamme olisikaan ilman kristinuskon ja islamin vaikutusta, ilman niiden vaikutusta yhä. Ne kun ovat tehneet ihmmisten elämästä, olemisesta ja rakastamisesta syntiä ja luoneet paikan nimeltä helvetti, muka myös muillekin, kuin niihin uskoville, eli meille ajatteleville ihmisille (homo sapiens sapiens).