Liman pormestari puolustaa syrjinnän vastaista asetusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Vanhoilliset ryhmät ovat aiheuttaneet lukemattomia välikohtauksia Perussa estääkseen syrjinnän kieltävän asetuksen voimaantuloa maan pääkaupungissa Limassa. Kaupungin pormestari on puolustanut aloitetta homofobisen arvostelun edessä.

Perun pääkaupungin Liman pormestari Susana Villarán on puolustanut äskettäin julkistamaansa aloitetta homofobian ja transfobian vastaiseksi asetukseksi. Tätä projektia, jonka parissa Villarán on työskennellyt, ovat vanhoilliset piirit arvostelleet. Ne ovat järjestäneet lukuisia tilaisuuksia ja mielenosoituksia asetuksen hyväksymisen estämiseksi. Sitä vastustavat vanhoilliset ja uskonnolliset ryhmät väittävät seksuaalivähemmistöjen syrjinnän kieltämisen merkitsevän ”homoseksuaalisuuden edistämistä”!

Eräässä lehdistötilaisuudessa Villarán perusteli asetuksen tarpeellisuutta sillä, että sen turvin yritetään estää sellaisten ihmisten syrjintä, joiden seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti poikkeaa valtaväestöstä. Pormestarin mukaan ”aloite on hyvin järkevä. Mutta sitä ei saa muuttaa vanhoillisten piirien kampanjaksi, jolla estetään kaikkien oikeuksien edistäminen.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Villarán puolusti sateenkaariväestöä lisäten, että ”nykyaika ei ole pelkästään Metropolia vaan myös oikeuksia. Olen aina osallistunut pride-marsseihin ja olen hetero ja teen sen, koska uskon, että ihmisten oikeudet ovat tärkeitä.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!