Brasiliassa juhlittiin maan ensimmäistä homoavioliittoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian oikeusistuimien tekemien homoseksuaalien avio-oikeuksia tukevien päätösten jälkeen maan ensimmäinen homoavioliitto solmittiin pride-päivänä 28 kesäkuuta.

Sao Paulon korkein oikeus päätti äskettäin, että homoseksuaalisilla pareilla on oltava oikeus solmia ”pysyvä liitto” eli muodostaa perhe kuten maan muillakin kansalaisilla. Oikeuden päätös laajensi tasa-arvoa, koska se tunnusti homoseksuaalisilla olevan samat oikeudet kuin jotka heteroseksuaalit saavat avioliiton kautta.

Sao Paulossa sijaitsevan Jacarein perhe- ja perimysoikeuden tuomari Fernando Pinto antoi päätöksen, jossa hän tunnustaa homoseksuaalisen parin oikeuden solmia liitto avioliiton kautta. Tämän päätöksen jälkeen André Luiz Mores ja José Sergio Rezende Kauffmann solmivat keskenään avioliiton kesäkuun 28 päivänä, pride-päivänä. Tämä oli maan ensimmäinen homoavioliitto.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Argentiinan valtakunnallisen sateenkaarijärjestön Federación Argentina de Lesbianas, Gays, Bisexuales y Transexuales (FALGBT) puheenjohtaja Esteban Paulón juhli Brasilian oikeuslaitoksen päätöstä sanoen, että ”ensimmäinen tasa-arvoinen avioliitto on valtava edistysaskel ihmisoikeuksien alalla ei vain Brasilialle vaan koko Latinalaiselle Amerikalle. Elämme mielenkiintoisia ja myönteisiä päiviä tasa-arvon syventämiseksi koko maanosassa. Onnittelemme ABGLT:n ja sateenkaariliikkeen tovereita tästä avioliitosta, joka kirjataan Latinalaisen Amerikan tasa-arvon historiaan (…) Sao Paulon korkeimman oikeuden päätös mahdollisti avioliiton tässä tapauksessa, ja sen takia on tuiki tärkeää viedä eteenpäin Brasilian liittovaltion kansanedustajan Jean Wyllysin tekemää ja FALGBT:n koko sydämestään tukemaa aloitetta perustuslain muuttamiseksi”.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!