ECMC Bike Run Alpeilla, myrskysää supisti ajoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

13.7.2011

Sveitsin myrskysää eilen illalla ja tänään on estänyt Bike Runin päiväajeluja. Ukkosta, myrskyä, kaatuneita puita ja vaurioituneita junanratoja. Helikoptereilla pelastettiin köysiradalle jumiin jääneitä.


11.7.2011

Eurooppalaisten nahkakerhojen kattojärjestö ECMC tarjoaa joka vuosi moottoripyöräkokoontumisen homomotoristeille. Tämä ns. Bike Run alkaa tänään ja jatkuu perjantaihin. Sen jälkeen osallistutaan viikonvaihteessa Zürichin viikonlopun viettoon.

MSC Finlandista on matkalla ainakin kaksi ryhmää. Ajomatka eteläisessä Saksassa oli eilen hankalaa, koska siellä oli vetinen sade ja peukalonkokoisia rakeita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ylhäällä Alpeilla kuuluisassa St. Gotthardin solassa majoitutaan vanhaan, ensimmäisen maailmansodan aikaiseen linnoitukseen, jossa on yhteismajoitustilat. Lähellä on kuitenkin myös moderni hotelli ja pensionaatti. Tästä tukikohdasta lähdetään päivittäin erilaisille ajokierroksille vuoristoon ja Italian puolelle. Syvällä vuoren sisässä kulkee St. Gotthardin tunneli.

Suomessa Bike Run järjestettiin vuonna 2004. Isäntänä oli MSC Finland ja ajelu tehtiin Saimaan ympäristöön. Tukikohtana oli Punkaharjulla sijaitseva kansanopisto.

Ensimmäisen maailmansodan aikainen linnoitus toimii majoitustilana. Sveitsi ei ollut maailmansodassa aktiivisena osapuolena, mutta linnoituksella kontrolloitiin Italian ja pohjoisemman Euroopan välistä liikennöintiä. St. Gotthardin tunneli valmistui vasta 1980.

MSC Finlandin sivuilla seurataan Bike Runin vaiheita, jos siellä ylhäällä vuoristohotellissa nettiyhteydet toimivat.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!