Parisuhteen rekisteröineille laadittu rukous

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Yhteys-liikkeen verkkosivuilla on julkaistu rukous parisuhteen puolesta. Mukana on myös siihen liittyvät ohjeet.

Rukouksen ovat laatineet Arja Penttinen, Heikki Leppä, Satu-Elina Ansas ja Liisa Tuovinen, jotka kaikki ovat luterilaisen kirkon pappeja. Tuovinen, Penttinen ja Leppä toimivat Yhteys-liikkeen johtukunnassa.

Asiasta kertoi kotimaa24.fi -verkkojulkaisu.

Diakoniapappi Arja Penttinen kertoo kotimaa24.fi:lle, että rukouksessa on pyritty noudattamaan piispainkokouksen helmikuista ohjetta vapaamuotoisesta rukouksesta parisuhteensa rekisteröineiden puolesta eli parisuhdetta ei esimerkiksi siunata. Piispainkokous linjasi, että rukouksessa ei ole kyse avioliittoon rinnastettavan parisuhteen siunaamisesta, eikä siinä käytetä avioliittoon vihkimiseen liittyviä kysymyksiä, lupauksia, puolisoksi julistamista tai liiton siunaamista.

Uudessa rukouksessa asia on ratkaistu siten, että pappi ei osallistu "parin kahdenkeskeiseen tapahtumaan", jossa pari voi tehdä toisilleen kysymykset, lupaukset ja mahdolliset symboliset teot.

Yhteys-liike on kirkkojen rajat ylittävä solidaarisuus- ja tukiryhmä joka kertoo puolustavansa ja edistävänsä ihmisarvoista ja kristillistä tapaa suhtautua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöryhmiin, vastustavansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistön syrjintää yhteiskunnassa ja kirkoissa ja edistävänsä asiallista ja eri osapuolia kunnioittavaa keskustelua ja vuorovaikutusta.

kotimaa24.fi:n uutisen yhteydessä on käynnistynyt vilkas keskustelu aiheesta. Moni kommentoija ilmaisee tuohtuneena, että uusi rukous ohjeineen muistuttaisi liikaa avioliittoon vihkimisen kaavaa.

www.yhteys.org
Kotimaa: Neljä pappia laati rukouksen parisuhteen rekisteröineiden puolesta

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Havainnoija
  • 5.7.2011, 4.00
Kevytrukous ilman siunaamista kirjoitusvirheineen. Toistenne riunnalla tarkoittaa ilmeisesti toistenne rinnalla ja mielen rauhaan tarkoittaa ilmeisesti mielenrauhaan. Ymmärrän toki tarpeettomat välilyönnit ja tyhjät tilat ennen pilkkua ja muuallakin. Olihan se varmaan sen verran raskas ja vaativa työ, kun peräti yhdeksän kuukautta kestikin. Toivottavasti ylityökorvaukset maksettiin.
  • 2 / 2
  • Jorma Hentilä
  • 5.7.2011, 11.48
Havainnoija, mistä moinen ylimielinen ilkeily!

Yhteysliikkeen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, eikä siinä mukana oleville, esimerkiksi hallituksen jäsenille, makseta palkkioita. Päinvastoin: kuten valtaosassa yhdistyksiä mukana olevat löysäävät kukkaronnyörejä ja rahoittavat toimintaa.