KD:n pudonnut tuntuvasti sitten vaalien

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 4

Kristillisdemokraatit ovat tuoreessa Yleisradion tutkimuksessa selkeästi vähiten kannatettu eduskuntapuolue. KD:n kannatukseksi mitattiin nyt 3.1 prosenttia. Siinä on laskua 0.7 prosenttiyksikköä. Tutkimustuloksesta voidaan tehdä ainakin se johtopäätös, että KD:n homojen ihmisoikeuksien vastustamiseen profiloitunut julkisuus ei näytä puolueen kannatusta nostaneen ja on vaikuttanut ilmeisen päinvastaisesti.

Vasemmistoliiton kannatus nousi 0,3 prosenttiyksiköllä 8 prosenttiin. Se ohitti vihreät, jonka kannatus puolestaan laski 7,2 prosenttiin. Vihreiden luku on 0,4 prosenttiyksikköä pienempi kuin toukokuussa.

Tutkimuksen toinen uutinen on se, että perussuomalaiset on Suomen suurin puolue. Mittauksen mukaan perussuomalaisia kannatti 23 prosenttia suomalaisista. Kokoomuksen kannatus oli 21,2 prosenttia ja SDP:n 18,1 prosenttia.

Perussuomalaisten kannatus on noussut toukokuun mittauksesta 2,4 prosenttiyksikköä.

Taloustutkimuksen suorittaman kannatusarvion virhemarginaali on 1,6 prosenttiyksikköä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Täydelliset tiedot YLE:n uutisessa.

YLE:n uutinen

4 kommenttia

Jälleen nerokasta gallupointia: uutisoidut muutokset Vihreiden, Vasemmiston ja KD:n kannatuksessa ovat jokainen alle puolet virhemarginaalista. Virhemarginaali ilmoitetaan aina suurimman puolueen kohdalla ja se on suurempipienempien puolueiden kohdalla. Uutisoiduilla kannatuksen muutoksilla ei siis ole mitään merkitystä ja ne voivat aivan yhtä todennäköisesti olla sattumaa kuin todellinen ilmiö.
Haluaisin nähdä gallupin, jossa olisi mukana myös prosenttiluku vastaajista, jotka eivät äänestäisi jos vaalit pidettäisiin nyt.