Naisasialiitto Unioni: Valtion rahoitus lopetettava Kansanlähetykselle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 7

Naisasialiitto Unioni vaatii naisia ja vähemmistöjä syrjivän lähetystyörahoituksen lopettamista

Naisasialiitto Unioni ry:n lehdistötiedote 20.6.2011:

Unioni Naisasialiiton tietoon on tullut, että Suomen valtio rahoittaa lähetystyötä, joka on ristiriidassa tasa-arvo - ja yhdenvertaisuusperiaatteiden kanssa. Vuonna 2010 ulkoasiainministeriö myönsi 470 000 euroa kehitysyhteistyövaroja Suomen evankelisluterilaiselle Kansanlähetykselle (SEKL). Opetusministeriö myönsi 1.33 miljoonaa euroa SEKL:in ylläpitämälle ja sen periaatteisiin sitoutuvalle Kansanlähetysopistolle.

Naisasialiitto Unioni pitää ongelmana seuraavia asioita:
• SEKL:in mukaan naisten tulee olla alamaisia miehille perheessä ja seurakunnassa.
• Järjestö vastustaa naispappeutta ja kehottaa jäseniään ja työntekijöitään kieltäytymään jumalanpalvelusyhteistyöstä naispappien kanssa.
• Järjestö ei hyväksy seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ottamista järjestönsä tai kirkon työntekijöiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

SEKL tekee lähetystyötä sekä kotimaassa että ulkomailla. Sillä on lähetystyöntekijöitä muun muassa Afrikassa, Aasiassa ja Oseaniassa.

Unioni Naisasialiitto ei hyväksy sitä, että valtio rahoittaa SEKL:n toimintaa. SEKL on sitoutunut syrjiviin oppeihin toimiessaan kehittyvissä maissa, joissa YK:n jäsenjärjestöt ja ihmisoikeusjärjestöt samanaikaisesti ponnistelevat naisten ja vähemmistöjen ihmisoikeuksien parantamiseksi. Kehittyvissä maissa elävien naisten ja vähemmistöjen omat tasa-arvoliikkeet ovat mahdollisesti myös vaarassa heikentyä syrjivän lähetystyön seurauksena. Naisten ja seksuaalivähemmistöjen sortaminen on maailmanlaajuinen ja vakava ihmisoikeusongelma. Valtion tulee lopettaa syrjivien asenteiden ja käytäntöjen levittämisen ja vahvistamisen rahoittaminen.

7 kommenttia

Naisliitto Unioni kirjoittaa ja julistaa täyttä asiaa. Meidän pitää itse kunkin kirjioittaa kansanedustajallemme asiasta ja vaatia häneltä toimenpiteitä.
Kirkkoministeri Päivi Räsänen junailee aviomiehensä työnantajalle korkeimmat avustukset valtion varoista.