Barroson komissio vastatuulessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Euroopan Unionin komission tuleva puheenjohtaja on puolustanut komissaariehdokasjoukkoaan EU-parlamentille. Hänen mukaansa jokainen ehdokas on sopiva tehtäväänsä. EU-parlamentti äänestää keskiviikkona 27.10., hyväksyykö se uuden komission.

Erityisesti italialainen Rocco Buttiglione, ehdokas oikeus- ja kansalaisvapauksien komissaariksi on herättänyt voimakasta vastustusta. Hän pitää homoseksuaalisuutta syntinä, eikä katso hyvällä, että naimattomat naiset saavat lapsia. Mm. Suomessa Seta ry kehottaa parlamentin suomalaisjäseniä äänestämään komissiota vastaan, mikäli Buttiglione on ehdolla.

Puheenjohtaja on yrittänyt rauhoitella Buttliglionea vastustavia siirtämällä osan Buttliglionen tehtävistä tältä pois, mutta huonoin tuloksin. Hän on myös luvannut perustaa työryhmän torjumaan syrjintää, rasismia, muukalaisvihaa ja juutalaisvastaisuutta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

On mahdollista, ettei uutta komissiota hyväksytä EU-parlamentissa, ja vaikka se hyväksyttäisiinkin, olisi Buttliglionen asema vaikea, sillä tämän tekemisiä seurattaisiin hyvinkin tarkasti.

Lisätietoja:
- Setan lehdistötiedote

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!