OPEC-kokouksen yhteydessä protesti Irania vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

OPEC on öljyntuottajamaiden yhteenliittymä. OPECin kokous on Wienissä. Keskiviikkona aamupäivällä itävaltalaiset SoHo (Sozialdemokratie und Homosexualität), Vihreät ja Queer Hebrews järjestävät mielenosoituksen Iranin homoihin kohdistuvia ankaria tuomioita vastaan. Kokoukseen ei saavu presidentti Mahmoud Ahmadinejad, vaan yksi ministereistä.

SoHosta Peter Traschkowitsch kertoo, että homoja ja lesboja vangitaan ja tuomitaan kuolemaan Iranissa, koska heidän identiteettinsä ei sovi Iranin maailmankuvaan. Koko teema vaietaan Iranissa täydellisesti. Homoja ei siellä ole. Homoseksuaaliset ihmiset joutuvat vaikeaan tilanteeseen perheensä ja lähiympäristönsä suhteen.

Viime aikojen tiedot ovat kuitenkin hieman positiivisempia. Suurimmissa kaupungeissa homojen tilanne ei nyt ole erityisen vaarallinen. Kuitenkin kaikkea provosointia on vältettävä. Kun presidentti ilmoitti, että homoja ei maassa ole, ei ole ollut myöskään jatkuvaa vainoa. Teheranissa, Maschhadissa ja Isfahanissa eletään melko vapaasti. Virallisia gay-paikkoja ei ole, mutta internetin kautta ihmiset tavoittavat muita. Näin kertoi iranilainen homomies.

Amnesty kuvaa tilannetta toisin. Iranissa on teloitettu n. 4 000 miestä homoseksuaalisuuden vuoksi. Iranilaislähteen mukaan aina mainitaan, että kyseessä on ollut alaikäisten raiskaaminen. Usein kuitenkin kyseessä on ollut Iranin hallitusta vastustavat, jotka leimataan tällä tavoin. Koska homoja virallisesti ei ole, eivät myöskään ihmisoikeus- tai naisjärjestöt halua olla teeman kanssa missään tekemisissä. Erityisesti pienemmillä paikkakunnilla perheille on hyvin vaikea asia, jos jokin perheenjäsen on homoseksuaali. Tätä yritetään hoitaa heteroksi mm. sähköshokkihoidoilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huomiseen mielenosoitukseen klo 9.30 kokoontuu myös Iranin atomipommien vastustajia.

http://www.gaywien.at/gay-news/3523-homosexualtitaet-iran-soho-opec-wien.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!