Espanjalaissotilaat voivat joutua erotetuiksi homofobisten tekojen takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Espanjan asevoimien uusi kurinpitoasetus rankaisee 10 päivän työstä sulkemisella ja vastaavalla palkan pidättämisellä sotilaita, jotka loukkaavin sanankääntein syrjivät tovereitaan. Jos he syrjivät tovereitaan näiden seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia, rangaistus on 20 päivää ja vastaava palkan menetys. Jos he jatkavat syrjintää, edessä on erottaminen Espanjan asevoimista.

Espanjan hallitus hyväksyi toukokuun lopulla asevoimia koskevan uuden kurinpitoasetuksen, joka sisältää useita keinoja syrjinnän tuomitsemiseksi ja sitä vastaan taistelemiseksi.

Sotilas ei enää rankaisematta saa syrjiä tai halventaa tovereitaan syntyperään, rodulliseen tai etniseen alkuperään, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, vakaumukseen, mielipiteeseen tai muuhun henkilökohtaiseen tai yhteiskunnalliseen tilanteeseen perustuvin julistuksin tai mielipiteen ilmaisuin. Seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoli-identiteettiin perustuva syrjintä on näin ollen täysin kielletty Espanjan asevoimissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jos syrjintä ilmenee loukkavana puheena, sotilas saa varoituksen tai hänet suljetaan palveluksesta 10 päiväksi palkatta. Jos sotilas syyllistyy syrjivään tekoon, häntä voidaan rangaista 30 päivän arestilla tai palveluksesta sulkemisella 20 päivän ajaksi palkatta. Jos sotilas jatkaa syrjivää käytöstään, seurauksena on erottaminen maan asevoimista.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!