Berliinin lipunnosto: Pormestari moittii kouluissa yleistä homofobiaa

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

12.6.2011

Perjantai-iltana kuuden nuoren ryhmä repi Berliinin Nollendorf-metroasemalle nostetun sateenkaarilipun alas ja heitti pusikkoon. Homopoliisien yhdistyksestä sanotaan, että tämä kuvaa koululaisten keskuudessa laajasti kytevää homovihaa.

(Lähde: Berliner Zeitung)


1.6.2011

Berliinin johdossa oleva pormestari Klaus Wowereit oli läsnä, kun Nollendorfsplatzilla nostettiin sateenkaarilippu salkoon. Viime vuonna kaupungin hallinto salli sateenkaariliputuksen raatihuoneen edessä vain paraatipäivänä. Nyt lippu liehuu toisessa paikassa: Nollendorfsplatzin homomuistomerkin vierellä. Punaisella raatinuoneella on remonttitöitä, eikä lippua haluttu sinne. Berliinin CSD-paraati on 25. kesäkuuta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pormestari Wowereit kritisoi lipunnostotilaisuudessa koulupihoilla vallitsevaa homofobista ilmapiiriä. "Schwule Sau" (homosika) on tavallinen loukkaus. CDU:n kansanedustaja Sascha Steuer muistutti, että ongelma on tuttu jo vuosien takaa. Pari vuotta sitten parlamentissa suunniteltiin kampanja homofobiaa vastaan, mutta missään se ei tunnu.

Lippu on nyt metroaseman sivustalla. Berliinin liikennelaitoksen johtaja Sigrid Evelyn Nikutta sanoi, että liikennelaitos tekee paljon homofobiaa vastaan. Liikennelaitoksella työskentelee ihmisiä, jotka edustavat 30 eri kansallisuutta, ja siellä on töissä myös homoja ja lesboja. He työskentelevät kitkatta yhdessä heteroiden kanssa. Liikennelaitos osallistuu prideparaatiin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!