Wien: Hurja huhu raatihuoneen puiston murhaajasta

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006

Internetissä on pyörinyt huhu, jonka mukaan "hullu" liikkuu öisin Wienin raatihuoneen puistikossa ja pistelee kuoliaaksi kruisailijoita. Nettijutuissa "eräs tuttu" on joutunut uhriksi. Wienin homopoliisista eli GayCopsAustriasta puheenjohtaja Ewald Widi kumoaa huhut.

Homopoliisit ovat selvittäneet asiaa, eikä poliisin raporteista ole löytynyt sanaakaan sellaisista rikoksista. Kyseessä on ilmeisessti jonkinlainen kaupunkilegenda, joka on lähtenyt leviämään. Tavallisin leviämistapa on: "Yks tuttu kertoi....". Vastaavantyppisiä tarinoita on ollut mm. elokuvateatterissa istunut mies, joka tökki naapreitaan HIV-ruiskulla ja ihmisten juomalaseihin rotanmyrkkyä ujuttanut baarivieras.

Aina on tietenkin mahdollista, että uhrit eivät ole ehtineet tehdä ilmoitusta poliisille - syystä tai toisesta. Näyttää kuitenkin siltä, että uutinen on tuulesta temmattu. Homojen keskuudessa on jo levinnyt mielialaa: "Poliisi ei tee mitään", mutta poliisista vakuutellaan, ettei voi tehdä, kun ei ole mitään tietoa tapahtumista. Jos muuten vain mennään puistoon, tulee heti otsikoita ratsioista.

Homopoliisien yhdistys kertoo myös, ettei viime aikoina ole ollut mitään homofobisten rikosten aaltoa. Ilmiö on melko harvinainen Wienissä. Homopoliisit toivovat, että väkivallan uhreiksi joutuneet tai silminnäkijät nopeasti kertoisivat poliisille havaintonsa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!