Syksyllä Berliinissä vaalit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Berliini on alkanut valmistautua osavaltiovaaleihin, jotka pidetään syyskuun 18. päivänä. Edellisissä vaaleissa viisi vuotta sitten voittajia olivat sosiaalidemokraatit SPD ja Vihreät (Grüne). Tappion kärsivät kristillisdemokraatit CDU, Vasemmisto (Linke) ja liberaalit FDP.

Nykyinen homona tunnettu ylipormestari Klaus Wowereit on edelleen asettunut ehdolle pormestariksi. Hänet on nimetty sosiaalidemokraattien ykkösehdokkaaksi paikalliseen parlamenttiin. Wowereit on 57-vuotias, ja hän on ollut ulkona kaapista jo vuodesta 2001 alkaen. Pormestarina hän johtaa Berliiniin punasävyistä hallituskoalitiota.

Tiukkoja kilpailijoita on luvassa. Vihreät ovat nimenneet ykkösehdokkaakseen Renate Künastin.Mielipidetiedustelujen mukaan Wowereit on vielä hieman edellä suosiossa. Kristillisdemokraatit tarjoavat ykkösehdokkaakseen Frank Henkelin. Suosio on 20%:n tienoilla. Vasemmistopuolue Linke tarjoaa Harald Wolfia, suosio max. 13%.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuhon tiellä on liberaalit, FDP, jolle on luvassa vain 2-3%. Puolue kulkee nyt kriisissä. Viime viikolla FDP:n puoluekokouksessa ulkoministeri Guido Westerwelle erosi puolueen johdosta, mutta jatkaa ulkoministerinä. Puolueen uusi johtaja on Philipp Rösler (34-v.). FDP:ssä tapahtui nuorennusleikkaus. Westerwelle on jo 49-vuotias. Vuoden 2009 liittovaltion vaaleissa puolue sai supervoiton, 9,8%:sta hypättiin 14,6%:iin. Mutta nyt ollaan menossa alaspäin huimaa vauhtia. Onko syynä Westserwellen homoseksuaalisuus vai hänen hieman ylimielinen tyylinsä? Siitä puhutaan. Puolueessa on konservatiivisiipi, joka mielellään näkee Westerwellen poistuvana tähtenä.

Westerwelle tuli kaapista vuonna 2004, vaikka hänen homokäsilaukkunsa oli huomattu jo paljon aikaisemmin. Viime syksynä Westerwelle avioitui virallisesti Michael Mronzin kanssa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!