Italialaismieheltä torjuttiin ajokortti homoseksuaalisuuden takia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Italialaiset viranomaiset ovat kieltäytyneet uusimasta 28-vuotiaan miehen ajokorttia sillä perusteella, että hän kärsii ”vakkavasta sairaudesta”, joka vaarantaa ajoturvallisuuden. Tämä ”sairaus” on homoseksuaalisuus. Tämä on vain viimeinen sarjassa syrjintätapauksia, joita Italiassa esiintyy yhtenään.

Nuori 28-vuotias italialaismies Cristian Friscina on Italian viranomaisten keskuuteen laajasti levinneen homofobian viimeinen uhri.

Mies kävi Brindisin kaupungin viranomaisten luona tarkoituksenaan uusia ajokortti. Tämä kiellettiin häneltä jyrkästi viitaten oletettuun sairauteen. Friscinalle kerrottiin, että homoseksuaalisuus on ”vakava sairaus”, joka voi vaarantaa turvallisuuden Italian maanteillä, ja sen takia ajokortin uudistamiselta kieltäydyttiin.
Viranomaiset tiesivät miehen seksuaalisesta suuntautumisesta; Friscina oli nimittäin suorittanut varusmiespalveluksensa ja tämä tieto oli tullut Italian asevoimilta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Italian sateenkaarijärjestöt ovat valittaneet Italiassa kukoistavasta homofobiasta ja siitä, että maassa voidaan antaa homofobisia lausuntoja ja tehdä homofobisia tekoja ilman seuraamuksia. Tästä huolimatta Italian tiedotusvälineet sen enempää kuin yhteiskuntakaan ei ole tuominnut syrjintää. Tällaisia tapahtumia ei huomatakaan maassa, joka on tottunut poliittisen eliittinsä antamiin syrjiviin julistuksiin.

Universo Gay (Epanja)

4 kommenttia

  • 2 / 4
  • Onnellinen mies
  • 14.5.2011, 17.50
Yllättäviä uutisia Italiasta, jossa olen liikkunut ja asustellut eripituisia aikoja jo nuoruusvuosistani lähtien. Se, että erilaisissa ihmisten kohtaamisissa en ole peitellyt seksuaalista suuntautumistani, ei ole tuottanut ongelmia, päinvastoin. Suukkoja ja halauksia on tullut niin poliiseilta, carabiniereilta, papeilta kuin lääkäreiltäkin. Hämmästyttävin ja yllättävin julkiseen suukotteluun johtanut tilanne sattui Assisin kaupungin Info-toimistossa, josta menin hakemaan kaupungin karttaa ja tietoja kaupungissa järjestettävistä tapahtumista. Toimistossa oli useita asiakkaita ja neljä toimihenkilöä. Kysyin n. nelikymppiseltä miesvirkailijalta karttaa ja tapahtumia. Mistä kaukaa olen, kysyi hän huomattuaan, että en ole italialainen. Olen suomalainen, kerroin. Hänen katse kirkastui, aurinkoisen hymyn tullessa kasvoille. Hän tarttui minua molemmista käsistäni kiinni, katsoi lumoavasti silmiini ja lauloi komella äänellä ja kohtuullisella suomenkielellä: " Sua vain yli kaiken mä rakastan, olet aarteeni päällä maan...." ja esityksen lopuksi tuli lämmin suukko molemmille poskille ja suulle. Hän sai, italialaiseen tapaan, raikuvat suosionosoitukset. Hän oli asunut Suomessa parisen vuotta ja piti niin maasta kuin kansastakin. Onnellinen olin, tietämättä itkisinkö vai nauraisin. Taisin tehdä vähän molempia.

Nuo homofobiasta kertovat uutiset Italiasta hämmästyttävät minua. Mietin, miksi en koskaan ole kohdannut siellä vastaavaa. Ainoaksi selitykseksi jää se, että olen Italiassa liikkunut ja asustellut ainoastaan Roomasta pohjoiseen, mutta en juurikaan etelässä.

Armeija-aikana (Suomessa) en julistanut, enkä peitellyt, seksuaalista suuntaustani. Suhtautuminen ja kohtelu niin armeijakavereiden kuin esimiestenkin taholta oli rehdin-, ystävällisen- ja asiallisen miehekästä ja ryhdikästä. Vastasin samoin ja muistot ovat upeita.

Kaikesta huolimatta Italia ja italialaiset miehet ovat tutustumisen arvoisia. Hyvyyttä on, rakkautta on, kauneutta on, puolustetaan niitä. Avanti, avanti miehet!